Και το Ομάν στην συμμαχία με το αντιτουρκικό πρόσημο

Must Read

Ιδανικές οι γεωπολιτικές συνθήκες πλέον για την Ελλάδα. Μετά τα Εμιράτα, και το Ομάν τα βρίσκει με το Ισραήλ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbreak.gr, η κοσμογονική εξέλιξη με την αποκατάσταση σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Εμιράτων, θα συνεχιστεί και με το Ομάν!

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αλλαγές που συντελούνται στον αραβικό κόσμο είναι εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας. Και καθόλου αδιάφορες αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κύριος συνεκτικός κρίκος μεταξύ Ισραήλ και Εμιράτων, ήταν το μίσος τους για την Τουρκία.

 

Μίσος και αντιπαλότητα που έχει εκφραστεί ξεκάθαρα τόσο σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο της μάχης. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Εμιράτα μαζί με την Αίγυπτο είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι του στρατάρχη Χαφτάρ, στον αγώνα του να διώξει τους τούρκους από την Λιβύη. Στο πλευρό του έμπρακτα με οικονομική και στρατιωτική στήριξη.

Forbes: Η Τουρκία έχει πλέον απέναντι της μία γιγαντιαία ναυτική συμμαχία

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν το γεωπολιτικό πλαίσιο ιδανικό για την Ελλάδα, που δεν πρέπει πλέον να συμβιβαστεί για κανένα λόγο με την Τουρκία. Ειδικά όταν ακόμα το ίδιο το Φορμπς αναφέρει ότι η Τουρκία θα έχει απέναντί της στην ελληνοτουρκική σύρραξη μία γιγάντια ναυτική συμμαχία. Και οι μνήμες της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, ξυπνούν για τους οθωμανούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This