18-9-2020

Και το Ομάν στην συμμαχία με το αντιτουρκικό πρόσημο

Ιδανικές οι γεωπολιτικές συνθήκες πλέον για την Ελλάδα. Μετά τα Εμιράτα, και το Ομάν τα βρίσκει με το Ισραήλ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbreak.gr, η κοσμογονική εξέλιξη με την αποκατάσταση σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Εμιράτων, θα συνεχιστεί και με το Ομάν!

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αλλαγές που συντελούνται στον αραβικό κόσμο είναι εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας. Και καθόλου αδιάφορες αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κύριος συνεκτικός κρίκος μεταξύ Ισραήλ και Εμιράτων, ήταν το μίσος τους για την Τουρκία.

Μίσος και αντιπαλότητα που έχει εκφραστεί ξεκάθαρα τόσο σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στο πεδίο της μάχης. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Εμιράτα μαζί με την Αίγυπτο είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι του στρατάρχη Χαφτάρ, στον αγώνα του να διώξει τους τούρκους από την Λιβύη. Στο πλευρό του έμπρακτα με οικονομική και στρατιωτική στήριξη.

Forbes: Η Τουρκία έχει πλέον απέναντι της μία γιγαντιαία ναυτική συμμαχία

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν το γεωπολιτικό πλαίσιο ιδανικό για την Ελλάδα, που δεν πρέπει πλέον να συμβιβαστεί για κανένα λόγο με την Τουρκία. Ειδικά όταν ακόμα το ίδιο το Φορμπς αναφέρει ότι η Τουρκία θα έχει απέναντί της στην ελληνοτουρκική σύρραξη μία γιγάντια ναυτική συμμαχία. Και οι μνήμες της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, ξυπνούν για τους οθωμανούς.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ