Ο Τραμπ σχεδιάζει την πώληση F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρά τις ενστάσεις του Ισραήλ

Must Read

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επιταχύνει την προσπάθεια πώλησης πολεμικών αεροσκαφών F-35 και άλλων εξοπλισμών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε μία περίοδο που το αραβικό κράτος συνεργάζεται με την κυβέρνηση Τραμπ στα πλαίσια μιας ιστορικής προσπάθειας επίτευξης δημιουργίας διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ σύμφωνα με πηγές των New York Times παρουσίασαν απόρρητες πληροφορίες αναφορικά με τα αεροσκάφη F-35 στο στρατιωτικό επιτελείο των Εμιράτων. Αυτή η εξέλιξη βέβαια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο πεντάγωνο με πολλά μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας των ΗΠΑ να αμφισβητούν την σωφροσύνη της παρουσίασης απορρήτων εγγράφων της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας σε ένα κράτος που δεν έχει πλήρως σταθεροποιημένες σχέσεις με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά τη στρατιωτική ισορροπία στη Μέση Ανατολή και είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έντονες αντιρρήσεις από ορισμένα τμήματα της κυβέρνησης στο Ισραήλ, η οποία έχει το F-35 και έχει προσπαθήσει να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην πουλήσουν τα αεροσκάφη τους σε άλλα έθνη της περιοχής. Ο Ισραηλινός στρατός είπε ότι τέτοιες πωλήσεις θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν το ισχυρό πλεονέκτημα της χώρας στη Μέση Ανατολή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνται ότι η νέα προσπάθεια για την πώληση των προηγμένων εξοπλισμών είναι μια άμεση ανταμοιβή για τον ρόλο των Εμιράτων σε μια διπλωματική προσπάθεια σταθεροποίησης της σχέσης του Ισραήλ με τον Αραβικό κόσμο, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, όπου τα Εμιράτα θα γίνουν μόνο το τρίτο αραβικό έθνος που θα αναγνωρίσει το Ισραήλ. Ως αντάλλαγμα για την μείωση της εχθρότητας κατά του Ισραήλ από τα αραβικά κρατη, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα αναστείλει την προσάρτηση της κατεχόμενης περιοχής της Δυτικής Όχθης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This