Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ: «Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της όταν αμφισβητείται»

Must Read

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μετά το πέρας των συνομιλιών του με την Άγκελα Μέρκελ στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, ότι στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, ο σεβασμός στο (διεθνές) δίκαιο. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε Ελλάδα και Κύπρο για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση» και επισήμανε, επίσης, ότι «η Γαλλία και η Γερμανία θα ενεργήσουν συντονισμένα» και πως οι δύο χώρες θέλουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων και «τον σεβασμό της κυριαρχίας».

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ακόμα: «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στον τρόπο που θέλουμε τον διάλογο, ωστόσο ήμασταν πάντα μαζί, πάντα συντονισμένοι ώστε να κάνουμε τη Μεσόγειο έναν χώρο ελευθερίας, έναν χώρο σεβασμού του διεθνούς δικαίου κι έναν χώρο σταθερότητας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέβασε τους τόνους, για πρώτη φορά ίσως, τονίζοντας ότι δεν θα γίνουν δεκτές επιθέσεις στην κυριαρχία της Ε.Ε. και συμπλήρωσε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με τον διάλογο, όχι μέσω της κλιμάκωσης και αυτό ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους.

Πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η σταθερότητα και «μαζί με τη Γαλλία μπορούμε να βρούμε καλές λύσεις». Μάλιστα, δήλωσε ότι «πρέπει να είναι σαφές ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουν τους Ευρωπαίους εταίρους» σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως με την αποστολή πλοίων που έκανε η Γαλλία, ενώ, όπως είπε η κ.Μέρκελ, «εμείς έχουμε ταχθεί υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία». Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, «αυτό δεν έχει επιτευχθεί, αλλά εργαζόμαστε γι’ αυτό».

Η υποδοχή της Μέρκελ από το ζεύγος Μακρόν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This