Για να ερευνήσουν την διασπορά του κορωνοϊού επιστήμονες οργάνωσαν… συναυλία!

Must Read

Στη Γερμανία 1.400 εθελοντές παρακολούθησαν μια συναυλία στα πλαίσια ενός πειράματος το οποίο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μέτρων ασφαλείας για της ζωντανές εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η συναυλία οργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα επιστημόνων Restart 19 του γερμανικού πανεπιστημίου Martin Luther University Halle-Wittenberg. Κάθε ένας από τους 1.400 θεατές/εθελοντές ήταν εξοπλισμένος με ηλεκτρονικό ανιχνευτή θέσης και αντισηπτικό και έπρεπε να καθίσει στην προκαθορισμένη από τους επιστήμονες θέση που του ανετέθη καθόλα την διάρκεια της συναυλίας με σκοπό οι ερευνητές να ανιχνεύσουν με επιστημονικό τρόπο την διασπορά του κορονοϊού καθώς και τα ρίσκα που ενέχει η οργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων σε κλειστό χώρο.

Οι ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου ελπίζει να ανιχνεύσει μέσω αυτού του πρωτότυπου πειράματος τα στοιχεία μίας εκδήλωσής που την καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την διασπορά του κορονοϊού και μέσω αυτού να βρουν τα κατάλληλα μέτρα που θα καταστήσουν τις ζωντανές εκδηλώσεις ασφαλείς για το υπόλοιπο της πανδημίας.

Η έρευνα αυτή είναι ίσως από τις πιο σημαντικές καθώς οι επιπτώσεις των ευρημάτων της ξεπερνούν τον τομέα της επιστήμης έχοντας ευρύτερες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Σε χώρες όπως η Ελλάδα εκδηλώσεις όπως συναυλίες, παραστάσεις και συνέδρια αποτελούν ένα μη αμελητέο κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας ενώ η παρακολούθηση τέτοιων εκδηλώσεων μπορεί σιγά σιγά να επαναφέρει μία αίσθηση κανονικότητας στις ζωές πολλών συμπολιτών μας οι οποίοι εξαιτίας της πανδημίας έχουν στερηθεί πολλά πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν δεδομένα. Ας ελπίζουμε πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι τα επιθυμητά.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικό ήταν το έργο των εθελοντών που εντελώς αλτρουιστικά ρισκάρουν την υγεία τους για την επιστήμη καθώς και του μουσικού Τιμ Μπέντζκο ο οποίος αφιλοκερδώς τραγούδησε προς όφελος της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This