Οι Μπακς του Αντετοκούνμπο μποϊκόταραν τα Playoffs του ΝΒΑ, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία! (video)

Must Read

Κατόπιν κοινής τους απόφασης, οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Ορλάντο Μάτζικ αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την αποψινή μεταξύ τους αναμέτρηση, διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχιζόμενα φαινόμενα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι παίκτες τόσο των γηπεδούχων, όσο και των φιλοξενούμενων επέλεξαν να παραμείνουν «κλειδαμπαρωμένοι» στα αποδυτήρια και να μη βγουν για το μεταξύ τους παιχνίδι, 5o για τα προημιτελικά των Playoffs του ΝΒΑ στην Ανατολή, με αποτέλεσμα αυτό να αναβληθεί οριστικά.

Οι παίκτες του ΝΒΑ, γενικά, είχαν αρχίσει σχετικές συζητήσεις από την Τρίτη 25/8 και, τελικά, η αποχή τους από τα ματς των Playoffs γίνεται, ως φαίνεται, πράξη, με τους παίκτες των Μπακς και των Μάτζικ να κάνουν την αρχή, γράφοντας ιστορία! Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη βγει για προθέρμανση, στη συνέχεια όλοι τους κλείστηκαν στα αποδυτήρια, αγνοώντας τόσο τις εκκλήσεις των ανθρώπων της λίγκας, όσο και την… κόρνα της έναρξης και αναγκάζοντας, τελικά, τους διαιτητές της αναμέτρησης να αποχωρήσουν από το παρκέ άπραγοι.

Το μποϊκοτάζ από τους παίκτες του NBA, εξαιτίας της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, πυροδοτήθηκε εκ νέου, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα, ήτοι τον πυροβολισμό του νεαρού Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό, στην Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Θυμίζουμε πως η επανέναρξη του ΝΒΑ, μετά τη διακοπή του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έγινε μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης και αμφισβήτησης από τους παίκτες, λόγω του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα, πάλι από ενέργεια αστυνομικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This