Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

H Bρετανοί με χαμηλό εισόδημα θα πληρώνονται από το κράτος για να μένουν σπίτι

Η Βρετανία θα πληρώνει τους πολίτες με χαμηλό εισόδημα για να μένουν σε καραντίνα εάν προσβληθούν από κορωνοϊό ή αν έχουν υποψία ότι κόλλησαν 

Η νέα αυτή πολιτική θα εφαρμοστεί κατόπιν αιτήματος πολιτικών της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση να εισαγάγει το μέτρο αυτό των πληρωμών, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποιοι άνθρωποι, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να λείψουν από τη δουλειά τους, αποφεύγουν να συμμορφωθούν με την υγειονομική αυτή οδηγία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που εξετάζονται και είναι θετικοί στον SARS-CoV-2 θα λαμβάνουν 130 στερλίνες (περίπου 145 ευρώ) για την περίοδο 10 ημερών που θα θέτουν τον εαυτό τους σε καραντίνα. Άλλα μέλη του νοικοκυριού τους, τα οποία θα πρέπει να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες, θα δικαιούνται 182 στερλίνες (περίπου 203 ευρώ).

Τα χρήματα αυτά θα διατίθενται σε ανθρώπους που λαμβάνουν επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας και δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Το σχέδιο αυτό θα δοκιμαστεί πρώτα στο Μπλάκμπερν, το Πεντλ και το Όλνταμ, όπου είχαν επιβληθεί τοπικές καραντίνες λόγω των υψηλών ποσοστών κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

«Το βρετανικό κοινό έχει ήδη θυσιάσει πολλά για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Η αυτοαπομόνωση στην περίπτωση που έχετε διαγνωσθεί με κορωνοϊό ή έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει, εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας για να εξακολουθήσουμε να ελέγχουμε τοπικά ξεσπάσματα» της νόσου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει περισσότερους από 40.000 θανάτους εξαιτίας του ιού, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της βρετανικής κυβέρνησης, έπειτα από μια έξαρση του ιού στη χώρα η οποία διήρκεσε περισσότερο και εξαπλώθηκε σε περισσότερα μέρη από ό,τι σε σε άλλες χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν πολύ από την πανδημία, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ