Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Λουιζιάνα: Τουλάχιστον 6 νεκρούς και αμέτρητες καταστροφές άφησε με το πέρασμά του ο τυφώνας «Λόρα» (video)

Η πολιτεία της Λουιζιάνα πλήττεται καθώς ο κυκλώνας «Λόρα» στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 6 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός 14χρονου κοριτσιού.

Ο κυκλώνας «Λόρα» έφτασε κοντά στο Κάμερον -μια κοινότητα 400 ατόμων περίπου, 115 μίλια νότια του Λίσβιλ- στη 1 π.μ. της Πέμπτης, ως καταιγίδα κατηγορίας 4, με άνεμους 150 μίλια/ώρα. Από τότε έχει αποδυναμωθεί σε καταιγίδα κατηγορίας 2.

Ο τυφώνας «Λόρα» πέρασε πάνω από τις ακτές της πολιτείας της Λουιζιάνα συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 240 χλμ/ ώρα και το ύψος της μέσης στάθμης της θάλασσας ανέβηκε κατά 4 μέτρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, εκ των οποίων 867.0000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρισμό καθώς επίσης προκάλεσε και πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ένα μεγάλο μέρος της Λουϊζιάνα θα παραμείνει πλημμυρισμένο μέχρι την πρώτη εβδομάδα Σεπτέμβρη.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρτς, είπε ότι η Πολιτεία «δεν υπέστη την απόλυτη, καταστροφική ζημιά που θεωρούσαμε πιθανή», παρόλα αυτά προκάλεσε πολύ μεγάλη καταστροφή και έκανε έκκληση στους πολίτες να αγρυπνούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ