Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Άγκελα Μέρκελ: «Πρέπει να στηρίξουμε τους Έλληνες στα θέματα που έχουν δίκιο»

Η Άγκελα Μέρκελ κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, εξέφρασε την άποψη ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα. Οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου έρχονται την ώρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο, με τον κατάλογο για μελλοντικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας να πέφτει στο τραπέζι.

Αναφορικά με τα την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Καγκελάριος τόνισε: «Θέλουμε αποκλιμάκωση, να μιλήσουμε και με τις δυο πλευρές. Δε μίλησα και δε θα μιλήσω σήμερα με τον Ερντογάν. Έχουμε τακτική επικοινωνία μεταξύ και μόλις μιλήσουμε θα σας ενημερώσω».

Η ίδια τόνισε την ανάγκη να πάρουν στα σοβαρά την ελληνική πλευρά που ωρύεται όλο αυτό το διάστημα για τις παρανομίες της Τουρκίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα στα θέματα που έχει δίκιο, χωρίς να διευκρινίζει που έχει άδικο: «Πρέπει να πάρουμε σοβαρά στα όσα λένε οι φίλοι μας Έλληνες, πρέπει να τους στηρίξουμε στα θέματα που έχουν δίκιο, αλλά δε θέλουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Και για να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, πρέπει κάποιος να μιλάει και με τις δυο πλευρές»

H Μέρκελ ανέφερε ότι έχει συζητήσει έντονα το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και πρέπει :«Με τον πρόεδρο Μακρόν έχω μιλήσει εντατικά για τον ρόλο της Γαλλίας. Είναι μια σύγκρουση ανάμεσα σε δυο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και προφανώς σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να διευθετηθεί».

Κεραυνοί Δένδια κατά Στόλτενμπεργκ: Ποιό ΝΑΤΟ;

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, υπουργός εξωτερικών ξεκαθάρισε πως το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας. Και για να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, υπενθύμισε στον κύριο Στόλτενμπεργκ ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα σύνορα της, έστω και μόνη της. Παρά το ότι τα σύνορα της είναι και σύνορα της ΕΕ, σύνορα ενός κράτους – μέλους του ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ