Η Κομισιόν τρίζει τα δόντια στην Τουρκία: «Κυρώσεις, αν δεν αποδώσει ο διάλογος»

Must Read

Νέα έκκληση προς την Τουρκία απηύθυνε η Κομισιόν, ζητώντας εκ νέου από την κυβέρνηση Ερντογάν να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και να ανοίξει διάλογο με την Ελλάδα.

«Σε περίπτωση που ο διάλογος αυτός δεν αποδώσει καρπούς, τότε η Ε.Ε. έχει ήδη κάνει βήματα προς ενδεχόμενες κυρώσεις», τόνισε εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, τόνισε πως οι ενέργειες της Τουρκίας ανησυχούν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπροσθέτως, ο Στάνο σημείωσε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζ. Μπορέλ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν, κάνοντας αναφορά παράλληλα σε παλαιότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις των δύο ανδρών. «Στην προκειμένη περίπτωση, ο βασικός λόγος της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν να ενημερώσει για το αποτέλεσμα και τις συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., για τις σχέσεις μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Στάνο.

«Ήδη λαμβάνει μέτρα»

«Η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε τόσο δημόσια, μέσα από τα μηνύματα από το Γκίμνιχ και εν συνεχεία απευθείας και προσωπικά από τον Ύπατο Εκπρόσωπο, για τις προσδοκίες της Ε.Ε. από την Τουρκία για να βρεθεί λύση, ειρηνική και ήρεμη στις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης ενημερώθηκε για το πώς η Ε.Ε. βλέπει το δρόμο προς την αποκλιμάκωση, καθώς και τα μέτρα που η Ε.Ε. είναι έτοιμη να πάρει -και ήδη λαμβάνει- για να αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά, η οποία είναι, όπως ξεκάθαρα δήλωσαν οι υπουργοί, πηγή ανησυχίας για ολόκληρη της Ε.Ε.», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This