Μετά από τριήμερη αναζήτηση έσβησαν οι ελπίδες για επιζώντα στα συντρίμμια της Βηρυτού

Must Read

Οι διασώστες που σκάβουν κάτω από τα ερείπια κτιρίου στη Βηρυτό για τρίτη ημέρα σήμερα δήλωσαν πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, έναν και πλέον μήνα μετά την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Αισθητήρες εντόπισαν πιθανά σημάδια ζωής (ίχνη αναπνοής και θερμότητας) την Πέμπτη, αλλά μετά την εκκαθάριση του 95% των ερειπίων στο σημείο, οι διασώστες δεν βρήκαν την πηγή του σήματος.

Περίπου 50 διασώστες και εθελοντές, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας από τη Χιλή, εργάστηκαν για τρεις ημέρες προκειμένου να εντοπίσουν κάποιον επιζώντα. «Από τεχνική άποψη, δεν υπάρχουν ενδείξεις ζωής», δήλωσε ο Φρανσίσκο Λερμάντα, επικεφαλής της ομάδας εθελοντών διασωστών Topos Chile, σε συνέντευξη Τύπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου και πρόσθεσε πως οι διασώστες ερεύνησαν το 95% του κτηρίου.

Οι ενδείξεις ζωής που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες, είπε ο Λερμάντα, ίσως ήταν αναπνοές άλλων διασωστών μέσα στο κτήριο τις οποίες εντόπισε ο ευαίσθητος εξοπλισμός τους. Είπε πως οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν τώρα στον καθαρισμό των ερειπίων και στον εντοπισμό σορών. «Δεν σταματάμε ποτέ ακόμη κι αν υπάρχει 1% ελπίδα», είπε ο Λερμάντα. «Δεν σταματάμε ποτέ μέχρι να γίνει η δουλειά».

Οι Λιβανέζοι που βγήκαν στους δρόμους γύρω από την περιοχή, εναπόθεταν τις ελπίδες τους σε ένα θαύμα, που όμως δεν ήρθε ποτέ.

Το κατεστραμμένο κτήριο στο οποίο συνεχίζονται οι έρευνες βρίσκεται ανάμεσα στους τομείς κατοικιών Γκεμάιζε και Μαρ Μιχαέλ, που είναι από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την έκρηξη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Λιβάνου, επτά άτομα αγνοούνται ακόμη μετά την έκρηξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This