Δεν έχει τελειωμό το θέατρο του παραλόγου στη Λευκορωσία: Δικηγόρος της αντιπολίτευσης απήχθη από μασκοφόρους!

Must Read

Ο Μαξίμ Ζνάκ, μια εξέχουσα φιγούρα της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης, απήχθη από το γραφείο του από μασκοφόρους άνδρες που φορούσαν κανονικά ρούχα σύμφωνα με τις δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης αλλά και του ελεύθερου τύπου της χώρας. Η απαγωγή του έρχεται λίγες μέρες μετά την απόπειρα αναγκαστικής απέλασης της Μαρίας Κόλνσνικοβα.

Ο Ζνακ ήταν ο δικηγόρος του Βίκτορ Μπαρμπάρικο, ο οποίος σκόπευε να αντιταχθεί στον Λουκασένκο στις εκλογές του Αυγούστου πριν φυλακιστεί τον Ιούνιο. Ο Ζνακ αποτελούσε επίσης μέλος της προεδρίας του συντονιστικού συμβουλίου της ηνωμένης αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας. Το συμβούλιο είπε ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Ζνακ στο τηλέφωνο, αλλά παρ’όλα αυτά έστειλε μέσω μηνύματος τη λέξη “μάσκες” στους συναδέλφους λίγο πριν την απαγωγή του.

Η Μαρία Κόλνσνικοβα, μια άλλη φιγούρα της αντιπολίτευσης, φέρεται να αφαιρέθηκε από το δρόμο στο Μινσκ τη Δευτέρα και να δέθηκε σε φορτηγό πριν εμφανιστεί ξανά στα σύνορα της Ουκρανίας την Τρίτη.

Οι διαδηλωτές αμφισβητούν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών του Αυγούστου που είδαν τον Λουκασένκο να κερδίζει έκτη θητεία με το 80% των ψήφων. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους τον τελευταίο μήνα, με δεκάδες χιλιάδες να διαμαρτύρονται εναντίον του προέδρου για άλλη μια φορά την Κυριακή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This