Αποτροπιασμός και αγανάκτηση στο Πακιστάν από τους βιασμούς γυναικών και 5χρονων!

Must Read

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι στο νότιο Πακιστάν βιάστηκε, χτυπήθηκε στο κεφάλι και τελικά κάηκε το πτώμα του. Πέντε μέρες αργότερα μία γυναίκα στο ανατολικό Πακιστάν σύρθηκε έξω από το αυτοκίνητο της και βιάστηκε πάνω στη λεωφόρο μπροστά στα παιδιά της.

Τα δύο αυτά περιστατικά ωμής και απάνθρωπης βίας έχουν πυροδοτήσει διαδηλώσεις και εκρήξεις θυμού από τον λαό μίας χώρας που οι επικριτές της χαρακτηρίζουν μεσαιωνική και υποστηρικτική απέναντι στους βιαστές και τους δολοφόνους των γυναικών.

Hashtags που ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα έχουν κοινοποιηθεί ευρέως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από απλούς ανθρώπους, πολιτικούς της αντιπολίτευσης και αθλητές υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του Shan Masood, μέλους της εθνικής ομάδας κρίκετ του Πακιστάν. «Δεν μπορούμε να χάσουμε τη νεολαία μας με τέτοιες αηδιαστικές και απάνθρωπες πράξεις», έγραψε ο κ. Masood στο Twitter. «Το να μην κάνουμε τίποτα μας καθιστά συνένοχους. Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτούς τους δειλούς και να δράσουμε».

Το Πακιστάν μαστίζεται από περιστατικά βιασμού και κακοποίησης ανηλίκων. Τα θύματα αντιμετωπίζονται συχνά ως εγκληματίες ή κατηγορούνται για τις επιθέσεις. Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εδώ και πολύ καιρό δηλώσει ότι αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα της εθνικής κυβέρνησης απέτυχαν εντελώς να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με αποτελεσματικό τρόπο. «Υπάρχει μεγάλη αδιαφορία σε τέτοιες υποθέσεις από Πακιστανούς αξιωματούχους», δήλωσε η Mehnaz Akber Aziz, μέλος της αντιπολίτευσης στην Εθνική Συνέλευση του Πακιστάν και διακεκριμένος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των παιδιών. «Δεν υπάρχει ενσυναίσθηση, μόνο σιωπή. Αυτό αλλάζει, επειδή ο λαός επιτέλους αντιδρά».

Το πεντάχρονο κορίτσι απήχθη την περασμένη Παρασκευή αφού πήγε να αγοράσει μπισκότα σε ένα κατάστημα στη λιμενική πόλη του Καράτσι, δήλωσε η αστυνομία. Το σώμα της βρέθηκε καμμένο δύο ημέρες αργότερα και μια αυτοψία έδειξε ότι είχε υποστεί σεξουαλική επίθεση. Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 20 υπόπτους στην υπόθεση και οι ανακριτές δήλωσαν την Τετάρτη ότι κάποιος είχε παραδεχτεί την απαγωγή και τη δολοφονία.

Στη δεύτερη περίπτωση, η γυναίκα οδηγούσε αργά το βράδυ της Τρίτης με τα τρία της παιδιά από τη Λαχόρη, την επαρχιακή πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ, στην πόλη Γκουτζρανγάλα, όταν το αυτοκίνητό της έμεινε από καύσιμα. Κάλεσε την αστυνομία, και καθώς περίμενε βοήθεια, δύο άντρες, που πιστεύεται ότι ήταν στα 30 τους, έσπασαν το παράθυρο του οδηγού με μπαστούνια και πέτρες και έσυραν την ίδια και τα παιδιά της στο δρόμο. Η γυναίκα βιάστηκε πολλές φορές και οι άνδρες έκλεψαν τις πιστωτικές της κάρτες, κοσμήματα και μετρητά, ανέφερε η αστυνομία. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Λαχόρης, Μουχάμαντα Ουμέρ , δήλωσε αργότερα ότι διεξάγεται εκτεταμένη έρευνα για τους ενόχους. Ωστόσο, ο αρχηγός της αστυνομίας φάνηκε επίσης να κατηγορεί τη γυναίκα για το έγκλημα, αναρωτώντας γιατί ταξίδευε αργά το βράδυ χωρίς ενήλικο άνδρα να την συνοδεύει και γιατί δεν είχε δει αν το αυτοκίνητό της είχε αρκετό καύσιμο για το ταξίδι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This