Σάββατο 19/6/2021

Επισκέψεις Μακρόν σε Λετονία και Λιθουανία λόγω της αυξανόμενης Ρωσικής επιθετικότητας

Ο Μακρόν εδώ και χρόνια έχει αναλάβει τον de facto ρόλο του προστάτη των αδυνάμων μέσα στην Ευρώπη. Η Γερμανία για πληθώρα λόγων ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να πάει κόντρα στις επεκτατικές και επιθετικές τάσεις της Τουρκίας και της Ρωσίας. Η Γαλλία από την άλλη σίγουρα θέλει και ελπίζουμε να μπορεί κιόλας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουελ Μακρόν θα επισκεφθεί τη Λιθουανία και τη Λετονία αυτό το μήνα για να δει τα γαλλικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, δήλωσε το γραφείο τύπου του προέδρου Μακρόν την Τετάρτη, εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο Μακρόν θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Λιθουανίας, Γιτάνα Νάουσντα, τον Πρόεδρο της Λετονίας Εγκίλς Λεβίτς και τον Πρωθυπουργό της Λετονίας, Κρισιανής Κάρινς.

Η άνω βουλή της Λευκορωσίας δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η γειτονική Λιθουανία παραβίασε το διεθνές δίκαιο όταν αναγνώρισε την αντιπολιτευόμενη πολιτικό Σβιατλάνα Τσιχανουσκάγια ως νέα ηγέτιδα της Λευκορωσίας στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν αυτήν την εβδομάδα τη Ρωσία να εξηγήσει τι συνέβη στον κριτικό του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, αφού εργαστήρια στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία επιβεβαίωσαν ανεξάρτητα το ένα απο το άλλο ότι είχε δηλητηριαστεί με το σοβιετικού στιλ δηλητήριο Novichok.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ