Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Ορθόδοξο ναό αφιερωμένο στην Αγία Σοφία έχτισαν οι Πολωνοί

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία Μητροπολίτης Σάββα (abp Sawa) αφιέρωσε την Κυριακή στην Βαρσοβία την υπό κατασκευή εκκλησία στην Αγία Σοφία. Ο ναός βρίσκεται στα περίχωρα  της συνοικίας Ursynów και αναμένεται να είναι τελείως έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι του 2021, αλλά οι πύλες του θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς όλο αυτό το διάστημα.

Ο Adam Siemieniuk, ενοριακός ιερέας στην εκκλησία, δήλωσε ότι η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Μητροπολίτης της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επέστρεψε από μια επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Σκέφτηκε τότε ότι η εκκλησία που προσπαθούσε να χτίσει στη Βαρσοβία πρέπει να είναι αφιερωμένη στο λίκνο του Χριστιανισμού, που είναι ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Πόλη.

Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας είναι ο πρώτος ορθόδοξος ναός, που χτίζεται στην πολωνική πρωτεύουσα (τρίτος στην ιστορία) μετά από 100 χρόνια. Η εκκλησία θα μοιάζει πολύ με αυτήν που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Εκπρόσωποι της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτιμούν τον αριθμό των πιστών στη χώρα σε 450-500 χιλιάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ