Παρασκευή 7/5/2021

Βρετανός Υπουργός Υγείας: «Το καλοκαίρι του 2021 η επιστροφή στην κανονικότητα εφόσον βρεθεί εμβόλιο»

Η πανδημία τους τελευταίους μήνες έχει μεταβάλλει για τα καλά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα. Τώρα πια ο μεγάλος αγώνας των χωρών αλλά και της ανθρωπότητας εν συνόλω είναι ο αγώνας για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η Βρετανία θα μπορούσε να επιστρέψει πίσω στον προ κορονοϊού τρόπο ζωής πριν από το τέλος του επόμενου καλοκαιριού, εάν κάποιο από τα εμβόλια για τον κορονοϊό πετύχουν και ξεκινήσουν να διαδίδονται μαζικά στις αρχές του 2021, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι οι πιο ευάλωτοι ενδέχεται να εμβολιαστούν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

«Οποιαδήποτε μαζική διάθεση του εμβολίου θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους εφόσον κάποιο από τα εμβόλια πετύχει, αν όλα πάνε καλά υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να κυκλοφορήσει το εμβόλιο πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά τότε πρέπει να δωθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες », δήλωσε ο Χανκοκ στη βρετανική εκπομπή This Morning.

Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει επιστροφή στη κανονικότητα, ο Χάνκοκ είπε: «Εάν ένα από τα εμβόλια κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να επιστρέψουμε στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μέχρι το επόμενο καλοκαίρι»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ