Αδειάζουν πανικόβλητοι τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Βρετανία – Φόβοι για lockdown μετά την αύξηση κρουσμάτων 

Must Read

Η δραματική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία έχει τρομοκρατήσει τους πολίτες οι οποίοι σπεύδουν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο ενός νέου lockdown.

Φωτογραφίες με άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ και τοπικών καταστημάτων κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με τους πολίτες να εκφράζουν την άποψη ότι ο εφιάλτης του Μαρτίου επιστρέφει. 

Στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, παρατηρήθηκαν σκηνές πανικού που θύμισαν την περίοδο της καραντίνας τον Μάρτιο όταν οι πολίτες έτρεχαν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, απολυμαντικά και χαρτί υγείας.  

Μεσα σε 3 ώρες, τα προϊόντα εξαντλήθηκαν παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα σούπερ μάρκετ δεν θα κλείσουν σε καμία περίπτωση.

Εφιαλτική πρόβλεψη για 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως

Ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, προειδοποίησε σήμερα ότι τα νέα κρούσματα στη Βρετανία διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες και, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από ένα δεύτερο εθνικό lockdown», ενώ στα μέτρα που μελετώνται για αρχή είναι η απαγόρευση κοινωνικών επαφών, κλείσιμο των χώρων φιλοξενίας και αναψυχής, μπαρ και εστιατόρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This