Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Στα μουλωχτά η ορκωμοσία Λουκασένκο στη Λευκορωσία και καλέσματα σε ανυπακοή από την αντιπολίτευση

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Λευκορωσία, ενώ ο Αλεξάντρ Λουκασένκο φρόντισε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά της έντασης και κυρίως της σύγκρουσής του με την αντιπολίτευση.

Αιτία τούτη τη φορά στάθηκε η ορκωμοσία του ως Προέδρου της χώρας για μια νέα θητεία, η οποία πραγματοποιήθηκε μεν, αλλά στο πλαίσιο μιας σύντομης τελετής η οποία δεν… προαναγγέλθηκε!

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η τελετή, η οποία κανονικά διαφημίζεται εκ των προτέρων ως μια κορυφαία στιγμή στα πολιτικά πράγματα του τόπου, έπονταν των αμφισβητούμενων από την αντιπολίτευση εκλογών της 9ης Αυγούστου, στις οποίες ο Λουκασένκο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, υποστήριξε πως κατήγαγε σαρωτική νίκη.

Την ώρα λοιπόν που το Belta, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας μετέδιδε πως ο Λουκασένκο ορκίστηκε σε μια τελετή στην οποία παραβρέθηκαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι, η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας καλούσε να εκκινήσει άμεσα λαϊκή εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής στη χώρα.

«Καλούμε όλους να αρχίσουν αμέσως εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής», δήλωνε μέσω των social media ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι σύμμαχοί του θα επιμείνουν να ζητούν τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ