Τρίτη 22/6/2021

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα «να επιστρέψει στη λογική αποστρατικοποιώντας τα νησιά»!

Η Τουρκία κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα ότι στρατικοποιεί παράνομα τα νησιά της και κάλεσε όλα τα θεσμικά όργανα, ιδίως την ΕΕ, να σεβαστούν την… ηθική της στάση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

«Χώρες που ενεργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, ιδίως για τον εξοπλισμό των νησιών με μη-στρατιωτικό καθεστώς, καλούνται να επιστρέψουν στη λογική», ήταν συγκεκριμένα η αναφορά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που προφανώς πήγαινε στην Ελλάδα.

Στη δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου αναφέρεται ότι η «στάση και οι ενέργειες» της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μέρος της στάσης της στο πλευρό της «ορθότητας και της δικαιοσύνης» σε κάθε περιφερειακή και παγκόσμια διαμάχη.

Το συμβούλιο υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν (που ήταν και ο μοναδικός στην αίθουσα χωρίς μάσκα) έγινε στο προεδρικό συγκρότημα και διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες.

«Όλα τα θεσμικά όργανα, ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη που εμπλέκονται στις διαφορές, καλούνται να σεβαστούν την ηθική στάση της χώρας μας και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου [στην Ανατολική Μεσόγειο]», ανέφερε η δήλωση.

Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν έχει και δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην ξηρά, στη θάλασσα ή στον αέρα. «Η Τουρκία είναι πάντα υπέρ του διαλόγου σε κάθε πλατφόρμα για δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ