Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Σοκάρουν τα πλάνα από τη συντριβή ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους με τουλάχιστον 25 νεκρούς

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο στρατός της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός στρατιωτικού An-26, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον 25 νεκρούς. Το ελικοστροβιλοκινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης σε αεροδρόμιο έξω από την πόλη Τσουχουίβ, στην επαρχία του Χάρκοβο.

Ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή αυξήθηκε σε 25, σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας: «Προς το παρόν, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, 25 άνθρωποι έχουν πεθάνει, δύο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής Χάρκοβο, Alexey Kucher, είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, 22 από τους 27 επιβάτες σκοτώθηκαν. Από τους 27, επτά ήταν αξιωματικοί και 20 ήταν δόκιμοι στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Πολεμικής Αεροπορίας του Χάρκοβο.

«Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, υπήρχαν 27 άτομα στο αεροσκάφος, σε έναν επιβάτη δεν επετράπη να πετάξει», ανέφερε σε δήλωση η κρατική ουκρανική υπηρεσία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Kucher είπε επίσης ότι υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένοι επιζώντες – και οι δύο με σοβαρά εγκαύματα- με έναν εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Δραματικό υλικό από το σημείο έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, δείχνοντας το αεροσκάφος να φλέγεται καθώς βρίσκεται στο πλάι του αεροδιαδρόμου με διαλυμένο το μεγαλύτερο μέρος του, εκτός από τμήμα της ουράς που παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο.

Τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, δήλωσαν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω δυσλειτουργίας του κινητήρα. Ο πιλότος φέρεται να ανέφερε ότι ένας από τους κινητήρες κατέρρευσε λίγο πριν από την πρόσκρουση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ