Πέμπτη 24/6/2021

Δήλωση – κόλαφος από το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ξεχάστε την επιστροφή των Μαρμάρων λέει ουσιαστικά το Βρετανικό Μουσείο το οποίο για ακόμα μια φορά αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Το βρετανικό υπουργείο πολιτισμού με επιστολή του Oliver Dowden προειδοποιεί τα μουσεία και τις γκαλερί ότι αν αφαιρέσουν αντικείμενα, θα χάσουν την κρατική χρηματοδότηση, μια απειλή η οποία «τονώνει» την άρνηση όλων αυτών των ετών.

«Ως φορείς που χρηματοδοτούνται από το κοινό, δεν πρέπει να λάβετε δράσεις που να υποκινούνται από τον ακτιβισμό ή την πολιτική. Η σημαντική υποστήριξη που λαμβάνετε από τον φορολογούμενο είναι η αναγνώριση του σημαντικού πολιτιστικού ρόλου που παίζετε για ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει ο υπουργός πολιτισμού στην επιστολή. Παράγοντα

Με αφορμή την επιστολή, το Βρετανικό Μουσείο απάντησε ότι δεν πρόκειται να αφαιρέσε αντικείμενα από την έκθεσή του: «Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καμία πρόθεση να αφαιρέσει αμφιλεγόμενα αντικείμενα από δημόσια έκθεση. Αντ’ αυτού, θα επιδιώξει, όπου ενδείκνυται, να τα τοποθετήσει σε ένα εννοιολογικό πλαίσιο, με τρόπο που να επιτρέπει στο κοινό να μάθει γι’ αυτά στο σύνολό τους».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ