Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση – κόλαφος από το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ξεχάστε την επιστροφή των Μαρμάρων λέει ουσιαστικά το Βρετανικό Μουσείο το οποίο για ακόμα μια φορά αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Το βρετανικό υπουργείο πολιτισμού με επιστολή του Oliver Dowden προειδοποιεί τα μουσεία και τις γκαλερί ότι αν αφαιρέσουν αντικείμενα, θα χάσουν την κρατική χρηματοδότηση, μια απειλή η οποία «τονώνει» την άρνηση όλων αυτών των ετών.

«Ως φορείς που χρηματοδοτούνται από το κοινό, δεν πρέπει να λάβετε δράσεις που να υποκινούνται από τον ακτιβισμό ή την πολιτική. Η σημαντική υποστήριξη που λαμβάνετε από τον φορολογούμενο είναι η αναγνώριση του σημαντικού πολιτιστικού ρόλου που παίζετε για ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει ο υπουργός πολιτισμού στην επιστολή. Παράγοντα

Με αφορμή την επιστολή, το Βρετανικό Μουσείο απάντησε ότι δεν πρόκειται να αφαιρέσε αντικείμενα από την έκθεσή του: «Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καμία πρόθεση να αφαιρέσει αμφιλεγόμενα αντικείμενα από δημόσια έκθεση. Αντ’ αυτού, θα επιδιώξει, όπου ενδείκνυται, να τα τοποθετήσει σε ένα εννοιολογικό πλαίσιο, με τρόπο που να επιτρέπει στο κοινό να μάθει γι’ αυτά στο σύνολό τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ