Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Η Μέρκελ έστρωσε χαλί στον Ερντογάν και κατακεραύνωσε τον Μητσοτάκη πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ράπισμα της Μέρκελ στην Ελλάδα για την κατάασταση στη Μόρια, μια ημέρα ακριβώς πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η καγκελάριος σε ομιλία της στη Βουλή, το πρωί της Τετάρτης, μίλησε για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για παρολίγον στρατιωτική σύρραξη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. 

«Θέλουμε στενή συνεργασία με την Τουρκία»

Οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία είναι «σύνθετες», δήλωσε. «Από τη μια πλευρά παράπονα σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, από την άλλη η ένταση στην Α. Μεσόγειο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία – σοβαρή ένταση. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πόσο μικρή είναι η απόσταση σε ορισμένες περιπτώσεις μεταξύ στρατιωτικής σύρραξης και ειρηνικής διευθέτησης».

Η Μέρκελ έστρωσε το χαλί για τον Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς την Τουρκία εταίρο του ΝΑΤΟ που επιτελεί «θαυμαστό και αξιοσημείωτο» έργο στη φιλοξενία των προσφύγων και με την οποία πρέπει να διατηρηθεί στενή συνεργασία.

Κεραυνοί για τη Μόρια

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε κεραυνούς για τον χειρισμό της ΝΔ στη Λέσβο κάνοντας λόγο για «φριχτές εικόνες»: «Τις τελευταίες ημέρες είδαμε φριχτές εικόνες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προσφύγων. Και όχι από την Τουρκία, θα ήθελα να το τονίσω, αλλά από τη Λέσβο, από ένα κράτος μέλος της ΕΕ.»

Τι έκπληξη μπορεί να επιφυλάσσει άραγε η καγκελάριος στην αυριανή Σύνοδο;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης