Παρασκευή 25/6/2021

Νέα αιματοχυσία στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν: 3 νεκροί Ινδοί στρατιώτες στο Κασμίρ

Οι συγκρούσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για την κυριαρχία πάνω σε διάφορες αμφισβητούμενες περιοχές έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές τα δύο κράτη σε πόλεμο. Τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να αποφύγουν τον πόλεμο, ωστόσο μερικές φορές οι διενέξεις μεταξύ των στρατών των δύο κρατών έχουν θανατηφόρες συνέπειες.

ο Ινδικός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη πως 3 Ινδοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί από πακιστανικά πυρά, αποκαλώντας τις πράξεις των Πακιστανών στρατιωτών στην περιοχή του Κασμίρ ως αναίτιες. Το Πακιστάν με την σειρά του κατηγόρησε τις ινδικές δυνάμεις ότι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή και πως τραυμάτισαν έναν άμαχο μουσουλμάνο.

Ο εκπρόσωπος του ινδικού στρατού Rajesh Kalia δήλωσε ότι ο στρατός του Πακιστάν πυροβόλησε μέλη του στρατού της Ινδίας χωρίς πρόκληση στον τομέα Nowgam του Κασμίρ νωρίς την Πέμπτη, σκοτώνοντας δύο Ινδούς στρατιώτες και τραυματίστηκαν τέσσερις. Ένας άλλος Ινδός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής επιδρομής από πακιστανικά στρατεύματα στον τομέα Poonch.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ανακοινωθέν του ότι κάλεσε έναν ανώτερο Ινδό διπλωμάτη στο Ισλαμαμπάντ την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθεί για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τις ινδικές δυνάμεις κατά μήκος της Αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μια ημέρα νωρίτερα. Κατά την διάρκεια τον ινδικών επιθέσεων στην περιοχή το Πακιστάν δήλωσε πως τραυματίστηκε ένας 65χρονος άμαχος πολίτης.

Η Ινδία υποστηρίζει με την σειρά της ότι τα πακιστανικά στρατεύματα ανοίγουν συχνά πυρ για να βοηθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές να εισχωρήσουν στην πλευρά στο μέρος της Ινδίας που ανήκει στο Κασμίρ για να συμμετάσχουν στις εδώ και δεκαετίες ένοπλες εξεγέρσεις. Το Πακιστάν απεναντίας λέει ότι παρέχει μόνο ηθική και διπλωματική υποστήριξη στον λαό του Κασμίρ που αγωνίζεται για αυτοδιάθεση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ