Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Τρία μαχητικά του Αζερμπαϊτζάν μέσα σε 20 λεπτά κατέρριψε η Αρμενία – Με πυραύλους οι επιθέσεις των Αζέρων στο Στεπανακέρτ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η πρωτεύουσα του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) Στεπανακέρτ, βομβαρδίστηκε σήμερα από δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, με πολλά πλήγματα σε πολιτικές υποδομές από τους πυραύλους των Αζέρων.

Την ίδια στιγμή, χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν νέα, μεγάλης κλίμακας, επίθεση στην ευρύτερη, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η η εκπρόσωπος Τύπου του στρατού του Αρτσάχ, Σούσαν Στεπανιάν με ανάρτησή της: «Σοβαρές μάχες συνεχίζονται στη βόρεια και νότια κατεύθυνση του Αρτσάχ. Ο αντίπαλος, συγκεντρώνοντας μεγάλες δυνάμεις σε αυτές τις περιοχές, ξεκίνησε μια επίθεση. Αρμενικές μονάδες σταματούν την πρόοδο του εχθρού, προκαλώντας μεγάλες απώλειες».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο αμυντικός στρατός του Αρτσάχ  κατέρριψε τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μεταξύ 08:25-08:46.

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε (τι άλλο θα έκανε δηλαδή;) τις σχετικές αναφορές: «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν καταρρίφθηκε ούτε ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας Βαγκίφ Ντιαργκάλι σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) του Αζερμπαϊτζάν «συνεχίζουν να καταστρέφουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό των αρμενικών δυνάμεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ