Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Τουρκικά μαχητικά σε αεροπορική βάση του Αζερμπαϊτζάν χτύπησαν οι Αρμένιοι, αλλά η προπαγάνδα κάνει λόγο για άμαχους

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την αεροπορική βάση της Ganja, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Αζερμπαϊτζάν, 100χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Καραμπάχ, Στεπανακέρτ, χτύπησαν την Κυριακή οι δυνάμεις του Αρτσάχ, καταστρέφοντας τις εγκαταστάσεις και πέντε τουρκικά F-16 που βρίσκονταν εκεί.

Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση είναι το ορμητήριο Αζέρων και Τούρκων για επιθέσεις, όχι μόνο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και εντός της επικράτειας της Αρμενίας, σύμφωνα με τον Στρατό του Αρτσάχ.

Στην προπαγάνδα των Αζέρων-Τούρκων συμμετείχε και το Al Jazeera, το οποίο με φόντο Τούρκους στρατιώτες, μετέδιδε ότι τάχα εκεί είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι για να προστατευτούν. Σε αεροπορική στρατιωτική βάση που βρίσκεται σε επιχειρησιακό συναγερμό δηλαδή, υπήρχαν πολίτες; Με στρατιωτικές στολές και τουρκικά διακριτικά…

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Αρτσάχ, Arayik Harutyunyan, δήλωσε ότι «ο τρομοκρατικός στρατός του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να στοχεύει τον άμαχο πληθυσμό του Stepanakert, χρησιμοποιώντας πολλούς εκτοξευτές πυραύλων Polonez και Smerch. Από τώρα και στο εξής, στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται μόνιμα σε μεγάλες πόλεις του Αζερμπαϊτζάν γίνονται στόχοι του αμυντικού στρατού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης