O Ερντογάν ακύρωσε προκλητικά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής!

Must Read

Νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου από τον Τουρκο Πρόεδρο Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη που ειχε σήμερα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Η ΕΕ υπέκυψε στον εκβιασμό της Ελλάδας και της Κύπρου» ειπε ο Ερντογάν , λέγοντας μάλιστα στην Γερμανίδα καγκελάριο οτι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ.

Η Κύπρος και η Ελλάδα «μικρά συμφέροντα»

«Τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να θυσιάζονται για μικρά συμφέροντα κάποιων κρατών μελών» ειπε ο Ερντογάν αναφερόμενος ουσιαστικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Τουρκίας στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, αξιολογήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, ιδίως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στο μέτωπο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας και οι εξελίξεις στη Λιβύη.

Ακύρωση

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση της Συνόδου της Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ δεν διέθετε τα στοιχεία εκείνα που θα επέτρεπαν να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σχέσεις και να τεθούν τα θεμέλια για διάλογο και συνεργασία: «Παρά την καλοπροαίρετη στάση της Τουρκίας , η ΕΕ έγινε αντικείμενο εκβιασμών και πιέσεων» ισχυρίστηκε προκλητικά Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να θυσιάζονται για μικρά συμφέροντα».

Στην Τουρκική ανακοίνωση δεν αναφέρεται παντως τι κι αν απάντησε η καγκελάριος Μερκελ στην νέα πρόκληση του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This