Δευτέρα 14/6/2021

Συμμορία βίαιων αστυνομικών σκορπούσε τον τρόμο στο Λος Άντζελες, με τον σερίφη να τους καλύπτει επιβάλλοντας «κώδικα σιωπής»

Σαν μυστική κοινότητα, τα μέλη της οποίας έφεραν τατουάζ με κρανία και σομπρέρο και έστελναν για εκφοβισμό νεκρούς ποντικούς, λειτουργούσε συμμορία 90 αστυνομικών στο Λος Άντζελες.

Οι «Banditos», όπως ήταν το όνομά τους, φαίνεται μάλιστα πως έχαιραν προστασίας από τον ίδιο τον σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανουέβα.

Η δράση της συμμορίας, μιας εκ των πολλών που πιστεύεται ότι δρουν στην ίδια πολιτεία, αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα που διατάχθηκε από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή. Σύμφωνα με αυτήν, οι «Banditos» είχαν ως σήμα κατατεθέν ένα τατουάζ με τη φιγούρα ενός σκελετού με χοντρό μουστάκι, σομπρέρο, όπλο και ζώνη με φυσίγγια, και η επιρροή τους στο τμήμα του σερίφη της κομητείας είχε ως αποτέλεσμα «τη μεροληψία, τη βία, τον ρατσισμό και τον σεξισμό».

Ο ίδιος ο σερίφης Βιλανουέβα, μάλιστα, έκανε τα στραβά μάτια στα καμώματά τους, επιβάλλοντας «κώδικα σιωπής». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ένα «πάρτι εκπαίδευσης», που διοργάνωσαν τον Σεπτέμβριο του 2018, στη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν πολλά άτομα από μέλη των Banditos. Στη διάρκεια του περιστατικού, μέλη της συμμορίας πλησίασαν έναν άλλον αστυνομικό και του είπαν ότι «δεν ήταν καλός», τον έβρισαν χυδαία και απείλησαν την οικογένειά του, με τη σιγουριά ότι «κανείς δεν θα άνοιγε το στόμα του».

Μεταξύ των δραστών, μάλιστα, ήταν και αρχιφύλακες, γνωστοί με τα ψευδώνυμα Bam Bam και G-Rod. Όταν οι επιθεωρητές επιχείρησαν να ερευνήσουν τις κατηγορίες περί βιαιοπραγιών, δεν κατάφεραν να οδηγηθούν σε κανένα συμπέρασμα, καθώς συνάντησαν την απόλυτη σιωπή.

Θύμιζαν γκάνγκστερ

«Κάποιες από τις πληροφορίες που έφτασαν στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή καταδεικνύουν ότι οι “Banditos” δρουν με τρόπους παρόμοιους με αυτούς εγκληματικής συμμορίας και κάποιοι μάρτυρες περιέγραψαν τους βετεράνους σαν “παλιούς γκάνγκστερ”, που έχουν κερδίσει τον σεβασμό των νεότερων μελών», αναφέρει το πόρισμα της έρευνας.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Βιλανουέβα απέλυσε δεκάδες αστυνομικούς για συμμετοχή σε αυτή τη συμμορία, όμως, σύμφωνα με την αναφορά, «εξακολουθεί να προωθεί τον κώδικα σιωπής για αυτές τις υποομάδες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ