Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Παράταση ενός έτους στην εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ λόγω Τουρκίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

O Ντόναλντ Τραμπ με επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Γερουσίας των ΗΠΑ, γνωστοποιεί την απόφασή του να παρατείνει για ένα έτος (Οκτώβριος 2021) την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ, λόγω της κατάστασης στη Συρία και των «ενεργειών της κυβέρνησης της Τουρκίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αιτιολογώντας την απόφασή του, λέει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία:

«Η κατάσταση σε σχέση με τη Συρία και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και περαιτέρω απειλεί να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και συνεχίζει να αποτελεί μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]