Ο εφιάλτης της Τουρκίας: Νεκρός από τουρκικά πυρά ο θρυλικός ηγέτης των Κούρδων

Must Read

Ένας πραγματικός θρύλος. Ο άνθρωπος που ηγήθηκε της αντεπίθεσης του PKK κατά των φιλότουρκων του ισλαμικού κράτους, όταν διέπρατταν την γενοκτονία των γεζιντί στο Ιράκ. Ο Egîd Civyan δολοφονήθηκε από πολυάριθμες τουρκικές δυνάμεις σε ενέδρα στο Βαν.

Ένας πραγματικός θρύλος, έμεινε στην ιστορία όταν το 2014 με μία κίνηση που θα διδάσκεται πλέον στις σχολές πολέμου, συγκέντρωσε Κούρδους μαχητές και έκανε έφοδο κατά του ισλαμικού κράτους στο όρος Σινάρ, όπου είχαν παγιδευτεί δεκάδες χιλιάδες άμαχοι γεζιντί τους οποίους δολοφονούσε και έπαιρνε σκλάβους το ισλαμικό κράτος. Να σημειωθεί ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες αιχμάλωτες επωλούντο σε πλούσιους τούρκους. Όλοι οι άντρες δολοφονούντο επιτόπου.

Ο Egîd Civyan στο ορος Σινιάρ

Ο αρχηγός Egîd Civyan Κατάφερε να σπάσει τον κλοιό των τρομοκρατών και να σώσει χιλιάδες ζωές. Επίτευγμα που το επανέλαβε και στην Ροζάβα της Συρίας κατά των τούρκων και του ισλαμικού κράτους. Ένας πραγματικός μαχητής της ελευθερίας, με τόλμη αλλά και στρατηγική σκέψη που είχε εξελιχθεί ως ο εφιάλτης της Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια. Η εκτέλεση του από το τουρκικό κράτος είναι μια πρόσκαιρη νίκη. Καθώς χιλιάδες αγωνιστές που έχουν εκπαιδευτεί από τον αρχηγό, θα τιμήσουν την μνήμη του τιμωρώντας τους δολοφόνους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This