Τετάρτη 16/6/2021

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: «Το Oruc Reis όχι μόνο κάνει έρευνες, αλλά έχει και δεδομένα»

«Σε πρώτη φάση θα κάνουμε μια μελέτη 10 ημερών», είπε ο Ντονμέζ...

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ, είπε ότι το Oruc Reis όχι μόνο έφτασε στην περιοχή των ερευνών του στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ξεκίνησε κιόλας τις δοκιμές και θα έχει και τις πρώτες αναγνώσεις των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν!

«Το ερευνητικό μας πλοίο Oruç Reis έφτασε στη θέση που θα επιχειρεί. Άρχισε να βάζει 10 χιλιόμετρα σεισμικών καλωδίων στον πυθμένα της θάλασσας. Ξεκίνησε τις δοκιμές χθες και σήμερα θα αρχίσουμε να παίρνουμε τις πρώτες σεισμικές αναγνώσεις. Σε πρώτη φάση θα κάνουμε μια μελέτη 10 ημερών», είπε ο Ντονμέζ στην ICCI 2020 (26η Διεθνής Έκθεση και Συνέδριο για την Ενέργεια και το Περιβάλλον,) στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παρανόμων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τα όσα είπε ο Ντονμέζ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ