Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Δεκάδες νεκροί στην Τουρκία από ποτά-«μπόμπες»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Νεκροί σε όλη την Τουρκία από νοθευμένα ποτά

Η κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων την τελευταία εβδομάδα! Σύμφωνα με κάποια τουρκικά ΜΜΕ, ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.

Οι άτυχοι άνθρωποι πέθαναν μετά από κατανάλωση νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μερσίνη, το Αϊδίνιο, τη Μούγλα, το Κιρίκαλε, την Τραπεζούντα και την επαρχία Ζονγκουλντάκ.

Έχουν προσαχθεί 227 ύποπτοι σε επιχειρήσεις σε 18 επαρχίες της Τουρκίας και 63 από αυτούς έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Τις τελευταίες έξι ημέρες, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάσχεσαν περίπου 25.000 λίτρα και 2.842 μπουκάλια αιθυλικής αλκοόλης. Χρησιμοποιήθηκαν 15 τόνοι υλικών για την παρασκευή νοθευμένου αλκοόλ και τουλάχιστον 18.500 λίτρα και 2.099 μπουκάλια νοθευμένων ποτών.

Οι ειδικοί λένε ότι η αύξηση της τιμής της αιθυλικής αλκοόλης οδήγησε τους παράνομους παραγωγούς να την αντικαταστήσουν με μεθυλική αλκοόλη, ως εκ τούτου, επιταχύνοντας την αλυσίδα των θανάτων από τη θανατηφόρα ουσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ