Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία ενεργοποίησε τους S-400 λένε τουρκικά ΜΜΕ… Τώρα να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριοι της Δύσης

Τουρκικά μέσα μεταδίδουν τις πρώτες εικόνες από τη Σινώπη, στα τουρκικά παράλια στη Μαύρη Θάλασσα, αναφέροντας ότι η Τουρκία πυροδότησε τους S-400 στις δοκιμές που είχε προαναγγείλει εδώ και ημέρες. Τι αναφέρει το Reuters.

Τώρα θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος και αν θα αποδειχθούν κούφιες οι απειλές της Δύσης και ειδικά των νατοϊκών χωρών (κυρίως των υπερδυνάμεων προεξάρχουσας της Αμερικής) ότι η Τουρκία θα αντιμετώπιζε πολύ σκληρές κυρώσεις εάν ενεργοποιούσε τους S-400.

Τι μεταδίδει το Reuters

«Ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε στον ουρανό την Παρασκευή στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, όπου ο στρατός αναμενόταν να δοκιμάσει τα ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400, σύμφωνα με τοπικό βίντεο που έλαβε το Reuters.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε στην παραθαλάσσια πόλη Σινώπη, δείχνει μια στενή στήλη καπνού ψηλά στον μπλε ουρανό. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία είχε εκδώσει ειδοποιήσεις για τον περιορισμό του εναέριου χώρου και των υδάτων στην παράκτια περιοχή για να επιτρέψει τις δοκιμές πυροδότησης.

Οι δοκιμές των S-400, εάν επαληθευτούν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες αντιτάχθηκαν έντονα στην αγορά της Άγκυρας από τη Μόσχα, με την αιτιολογία ότι θέτουν σε κίνδυνο τα κοινά αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ.

Η Ουάσιγκτον αντέδρασε πέρυσι αποβάλλοντας την Τουρκία από το πρόγραμμα αεριωθούμενων αεροσκαφών F-35 και απείλησε με κυρώσεις».

Αν ισχύει η είδηση και δεν είναι παραπλάνηση των τουρκικών τρολ του διαδικτύου, τότε θα πρέπει οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες. Διαφορετικά…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]