Συγκλονισμένη η Γαλλία από τη δολοφονία του καθηγητή – Τέσσερα άτομα υπό κράτηση

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος του δράστη, τέθηκαν υπό κράτηση

Must Read

Η χθεσινή δολοφονία καθηγητή που έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ συγκλονίζει τη Γαλλία, η οποία επλήγη για ακόμη μια φορά από μια «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν θα νικήσουν. Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», δήλωσε, εμφανώς ταραγμένος, ο Μακρόν, καλώντας χθες το βράδυ τη Γαλλία να σχηματίσει «ενιαίο μέτωπο» μετά τη δολοφονία του καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας έξω από το σχολείο στο οποίο δίδασκε στην Κονφλάν Σεντ Ονορίν, στα δυτικά προάστια του Παρισιού.

Γονείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο αναφέρονταν στον νεκρό ως ο κ. Πατί, ενώ γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ονομαζόταν Σαμιέλ Πατί.

Ο Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επισκέφθηκαν την Κονφλάν Σεντ Ονορίν λίγες ώρες μετά την επίθεση, ενώ συνεκλήθη κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης για να εξετάσει το έγκλημα αυτό. «Ένας από τους πολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα επειδή δίδασκε, επειδή δίδασκε στους μαθητές την ελευθερία της έκφρασης», τόνισε ο Μακρόν.

Αμέσως μετά την επίθεση, η διεύθυνση της εισαγγελίας που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας ξεκίνησε έρευνα για «δολοφονία στο πλαίσιο τρομοκρατικής ενέργειας” και “σύσταση εγκληματικής τρομοκρατικής οργάνωσης».

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος του δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ενημέρωσε το AFP δικαστική πηγή.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος φώναξε «Αλάχ Ακμπάρ» και σκοτώθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, δεν έχει μέχρι στιγμής κατονομαστεί. Σε αναγνωριστικό έγγραφο που βρέθηκε πάνω του αναφέρεται ότι ήταν γεννηθείς το 2002 στη Μόσχα, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Η επίθεση διαπράχθηκε τρεις εβδομάδες ακριβώς μετά την επίθεση με μπαλτά από 25χρονο Πακιστανό μπροστά από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo. Ο δράστης αυτής της ισλαμιστικής επίθεσης δήλωσε στους ανακριτές ότι ενήργησε σε αντίδραση στη δημοσίευση και αναδημοσίευση από το περιοδικό σκίτσων του Μωάμεθ στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε η δίκη για την επίθεση του Ιανουαρίου του 2015.

Μαζί με τον Πατί, 259 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα του άνευ προηγουμένου κύματος τζιχαντιστικών επιθέσεων που συγκλονίζει τη Γαλλία από το 2015.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This