Νέος κατοχικός ηγέτης ο αχυράνθρωπος του Ερντογάν – «Όλοι είδαν τι συνέβη», το καρφί του Ακινζί

Πανηγυρίζουν στην Άγκυρα

Must Read

Ο Ερσίν Τατάρ με 51,74% ( 67.385 ψήφοι) κέρδισε τον δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα της Κύπρου και είναι πλέον ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων. Ο Μουσταφά Ακιντζί συγκέντρωσε 48,26% (62.858 ψήφοι) και άφησε αιχμές για την εκλογική διαδικασία στο μήνυμα του. Τι είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι μια εκλογική διαδικασία που θα γινόταν υπό κανονικές συνθήκες. Δεν έμεινε κανείς που να μην είδε τι συνέβη», είπε ο απερχόμενος κατοχικός ηγέτης, αφήνοντας αιχμές για τη διαδικασία των εκλογών και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική.

Η προσέλευση στις κάλπες κυμάνθηκε στο 67,30%, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του Τατάρ: «Συγχαίρω τον κ. Ersin Tatar, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, εκ μέρους μου και του Τουρκικού Έθνους. Η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων και των νόμων του τουρκοκυπριακού λαού».

Ο Τατάρ είναι ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν και ήδη άρχισαν να ακούγονται φωνές για «λύση δύο κρατών στην Κύπρο», προετοιμάζοντας το έδαφος για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

«Θα συνεργαστούμε για την ευημερία, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», ήταν η πρώτη… πολεμική αντίδραση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αντίδραση είχαμε και από τους Γκρίζους Λύκους (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης το λένε μεταξύ τους): «Συγχαίρουμε τον Tatar για την εκλογή του ως πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Ευχόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα να οδηγήσει τους Τουρκοκύπριους σε καλύτερες μέρες».

Το ΑΚΕΛ σχολίασε το αποτέλεσμα των «εκλογών»: «Η εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας συνιστά αρνητική εξέλιξη, έχοντας υπόψη τις θέσεις του στο Κυπριακό. Ανεξαρτήτως τούτου, ενόψει του γεγονότος ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ αρκετές φορές έχει επαναλάβει την πρόθεσή του να αναλάβει προσπάθεια για αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να μείνει προσηλωμένη και συνεπής στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά. Το ΑΚΕΛ θα προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα».

πηγές: sigmalive, philenews

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This