Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Μακρόν για πόλεμο κατά της θρησκείας του Ισλάμ

Με φόντο το νέο νομοσχέδιο για τα θρησκευτικά σύμβολα

Must Read

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, στον απόηχο των αποφάσεων της γαλλικής κυβέρνησης μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή από Ισλαμιστή.

Ο Σουλτάνος τραβάει στα άκρα την κόντρα του με τον Μακρόν μετά νομοσχέδιο που προωθεί το Παρίσι για απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων: «Ο πραγματικός στόχος αυτών των πρωτοβουλιών με επικεφαλής τον γάλλο Πρόεδρο Μακρόν είναι να χειραγωγήσουν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους. Αποπροσανατολίζουν από τα προβλήματα στο εσωτερικό στρέφοντας τη συζήτηση στο Ισλάμ» σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Μακρόν ότι θέλει να θέλει να δημιουργήσει μουσουλμάνους που φοβούνται, δεν αντιδρούν και είναι παθητικοί, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Γάλλος πρόεδρος βρήκε «πάτημα» σε κρίσεις της χώρας του για να πολεμήσει την θρησκεία του Ισλάμ. 

Το νομοσχέδιο για τα θρησκευτικά σύμβολα

Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στη Γαλλία, επεκτείνει την απαγόρευση στα θρησκευτικά σύμβολα, όπως οι μαντίλες και τα χιτζάμπ, ενώ θα επιχειρήσει να καταργήσει «την επιρροή των προξενείων», μεταφέροντας στο γαλλικό κράτος αρμοδιότητες όπως τη διδασκαλία αραβικών στα σχολεία και την εκπαίδευση ιμάμηδων. Επιπλέον, το κράτος θα να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που οι τοπικές αρχές κάνουν παραχωρήσεις σε μουσουλμάνους, ενώ προτείνεται περιορισμός στην κατ’ οίκον εκπαίδευση, για να αποφευχθεί το φαινόμενο παιδιών που μετέχουν σε μη εγγεγραμμένα σχολεία, που αποκλίνουν από το εθνικό πρόγραμμα σπουδών. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This