Απασφάλισε ο Μακρόν: Ξεκινά τις απελάσεις ισλαμιστών! Ανησυχία στην… Τουρκία

Must Read

Ο Γάλλος πρόεδρος υλοποιεί ακαριαία τις εξαγγελίες του για απέλαση ισλαμιστών και διάλυση ισλαμικών συλλόγων. Μεταξύ των οποίων πολλοί φιλοτουρκικοί.

Φαίνεται ότι οι εξαγγελίες του Μακρόν μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή από δεκαοκτάχρονο Τσετσένο ισλαμιστή τρομοκράτη μόνο εξαγγελίες δεν έμειναν. Αντίθετα, όπως μεταδίδουν με ανησυχία τούρκικα μέσα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη το πρώτο κύμα δράσης κατά ισλαμιστών και ισλαμιστικών οργανώσεων.

Γιατί ανησυχεί η Τουρκία; Γιατί μία από τις πρώτες οργανώσεις που θα διαλυθούν είναι η αυτοαποκαλούμενη «κολεκτίβα κατά της ισλαμοφοβίας», που συνδέεται άμεσα με την Τουρκία!

Ο αποκεφαλισμός του Γάλλου καθηγητή συγκλόνισε την Γαλλία και πυροδότησε τις ραγδαίες εξελίξεις

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν, ανακοίνωσε ότι άρχισαν ήδη οι αστυνομικές επιχειρήσεις κατά δεκάδων ατόμων – ισλαμιστών, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Οι ενέργειες αυτές ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Οι επιχειρήσεις αυτές αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμύνης που έγινε την Κυριακή. Στον στόχο της επιχείρησης δεν βρίσκονται μόνο τα άτομα τα οποία σχετίζονται με τη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί που συγκλόνισε την Γαλλία. Σε δήλωση που έκανε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ανέφερε ότι ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ως σκοπό να δώσουν το μήνυμα ότι “Δεν θα δοθεί ούτε ένα λεπτό ευκαιρίας στους εχθρούς της δημοκρατίας”. Εννοώντας φυσικά τους ισλαμιστές.

Ο Γάλλος ΥΠΕΣ είπε πως μετά από την δολοφονία του Πατί την Κυριακή άρχισε έρευνα σε βάρος 80 και επιπλέον ατόμων και ότι ήδη έχουν γίνει συλλήψεις. Ο υπουργός πρόσθεσε πως πρότεινε ήδη να διαλυθούν πολλοί σύλλογοι μεταξύ των οποίων και η “Κολλεκτίβα ενάντια στην ισλαμοφοβία στη Γαλλία” (CCIF) και ο “BarakaCity”. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως θα ακολουθήσουν 51 ακόμα σύλλογοι. Προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι οι περισσότεροι θα διαλυθούν.

Οι επερχόμενες απελάσεις αναμένονται σε πρώτη φάση εκατοντάδες, αλλά είναι βέβαιο ότι ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This