Σπάνε τα κοντέρ του κορωνοϊού Ισπανία και Βρετανία με «μαύρα» ρεκόρ κρουσμάτων

Έσπασε το φράγμα του 1εκ. κρουσμάτων σε μια χώρα της ΕΕ

Must Read

Η Ισπανία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ και έκτη στον κόσμο (μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία και την Αργεντινή) που έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων κορωνοϊού, με συνολικά 1.005.295, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η Ισπανία κατέγραψε 16.973 κρούσματα και 156 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον αριθμό των νεκρών της νόσου Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 34.366, με τη μέση ηλικία των ασθενών να έχει μειωθεί. Παρά την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, η χώρα διπλασίασε τον απολογισμό των κρουσμάτων της σε μόλις 6 εβδομάδες!

Γι’ αυτό και η λίστα με τις περιφέρειες που τίθενται σε μερικό lockdown επεκτάθηκε, με την προσθήκη της Αραγονίας (Σαραγόσα, Ουέσκα, Τερουέλ) και της αμπελουργικής περιοχής Λα Ριόχα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στην Αραγονία απαγορεύεται η είσοδος ή η έξοδος από τις συγκεκριμένες περιοχές, εκτός αν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που αφορούν κυρίως την μετάβαση στην εργασία, τις σπουδές ή την υγειονομική περίθαλψη, ένα μέτρο που ισχύει ήδη στη Μαδρίτη και σε οκτώ γειτονικούς δήμους από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η Λα Ριόχα θα κλείσει εν μέρει τα περιφερειακά της σύνορα από την Παρασκευή και θα επιβάλει κλείσιμο στις 21:00 των εμπορικών της καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων. Παρόμοιο λοκντάουν αποφασίστηκε σε αρκετές πόλεις της Καστίλης και Λεόν, καθώς και σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ναβάρας, στο βορρά, η οποία έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης του ιού στη χώρα, με περισσότερα από 1.000 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών.

«Η βεβιασμένη έξοδος από την καραντίνα προτού εγκατασταθούν συστήματα ιχνηλάτησης επέτρεψε στη διασπορά να βγει εκτός ελέγχου γρηγορότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες», είπε ο Ράφαελ Μπενγκόα, συνιδρυτής του Ινστιτούτου Υγείας και Στρατηγικής του Μπιλμπάο.

Ρεκόρ και στη Βρετανία

Την ίδια ώρα, στη Βρετανία, η κυβέρνηση κατέγραφε 26.688 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό μέχρι στιγμής από το ξεκίνημα της πανδημίας και επιπλέον 191 θανάτους, με συνολικές απώλειες στη χώρα 44.158 ατόμων.

Το Νότιο Γιορκσάιρ ανεβαίνει στην κατηγορία 3 από τις 00.01 το Σάββατο, δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής του Σέφιλντ Νταν Τζάρβις, ενώ το πιο δύσκολο επίπεδο συναγερμού καλύπτει τις περιοχές Barnsley, Doncaster, Rotherham και Sheffield και θα επηρεάσει περίπου 1,8 εκατομμύρια άτομα.

Η κατηγορία 3 είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για κορωνοϊό στη Βρετανία και σημαίνει αυστηρότερους περιορισμούς στην αριθμητική σύνθεση των νοικοκυριών, καθώς και το κλείσιμο μπαρ και παμπ που δεν σερβίρουν φαγητό.

«Καλπάζει» ο ιός και στη Γαλλία

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 26.676 νέα κρούσματα σε 24 ώρες και είναι η έκτη φορά τις τελευταίες 12 ημέρες που ο ημερήσιος απολογισμός βρίσκεται πάνω από το όριο των 25.000 μολύνσεων.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 163, στους 34.048 και το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 957.421.

Αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, αυξάνονται οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία

Μετά την Λομβαρδία (4.125 κρούσματα στο 24ωρο) και την Καμπανία (1.760), τώρα και το Λάτιο (1.219) -η περιφέρεια της Ρώμης- ετοιμάζεται να απαγορεύσει την κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί. Το μέτρο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ισχύσει από την Παρασκευή.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα, το 50% των μαθητών του λυκείου θα παρακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Το ποσοστό αυξάνεται μέχρι και το 75% για τους φοιτητές των πανεπιστημίων του Λατίου.

To τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκε αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού: καταγράφηκαν 15.199 περιστατικά, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 926 ασθενείς, ενώ 127 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στους 36.832 νεκρούς.

Στη γειτονιά μας… Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στα Σκόπια

Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 641 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας να ανέρχεται πλέον στα 24.836, ενώ μετρά και 862 θύματα.

Λόγω της εκρηκτικής ανόδου η κυβέρνηση της «Βόρειας Μακεδονίας» αποφάσισε περιορισμό της λειτουργίας όλων των καταστημάτων εστίασης μέχρι τις 11 μ.μ. με εξαίρεση εκείνες που παρέχουν υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery), καθώς και περιορισμό της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 50% της χωρητικότητάς τους. Επίσης, η κρατική και δημόσια διοίκηση στο σύνολό της, καθώς και οι δήμοι και τα δικαστήρια θα πρέπει να οργανώσουν τη λειτουργία τους με βάρδιες είτε με τηλε-εργασία.

Ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε ανέφερε ότι η χωρητικότητα των νοσοκομείων εξαντλείται τάχιστα με αρκετά νοσοκομεία στη χώρα να είναι ήδη γεμάτα, ενώ δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια σε πολλές μονάδες Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This