Ο κορωνοϊός προελαύνει στην Ευρώπη και μαζί του φέρνει «λουκέτα» και… εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα!

Ορατός ο κίνδυνος της κατάρρευσης της οικονομίας

Must Read

Οι φόβοι για περισσότερα από 100.000 κρούσματα ημερησίως στη Γαλλία φέρνουν όλο και πιο κοντά την προοπτική της επιβολής μιας νέας καραντίνας, με τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου, που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση, Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί να εκτιμά ότι το παρόν κύμα θα είναι δριμύτερο από το πρώτο.

«Είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα, αλλά ακόμα κι εμείς έχουμε εκπλαγεί από τη βαναυσότητα αυτού που συμβαίνει εδώ και 10 μέρες», σημείωσε ο επιστήμονας, σχολιάζοντας τα 52.000 νέα κρούσματα που μέτρησε σε ένα 24ωρο η Γαλλία. Ο Ντελφρεσί θεωρεί πιθανές «δύο υποθέσεις» για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο αυτό κύμα.

Η πρώτη είναι «να πάμε προς μια πιο μαζική απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο ως προς τις ώρες που θα ισχύει, όσο και ως προς την έκτασή της, σε επίπεδο εθνικής επικράτειας, η οποία θα μπορεί να ισχύει για το Σαββατοκύριακο». Αν αυτό δεν είναι αρκετό, στη συνέχεια μπορεί να εξεταστεί η επιβολή καραντίνας.

Η δεύτερη υπόθεση είναι «να πάμε απευθείας σε μια καραντίνα, λιγότερο σκληρή από εκείνη του Μαρτίου, η οποία θα επιτρέπει ίσως τη διατήρηση μιας σχολικής δραστηριότητας και ενός αριθμού οικονομικών δραστηριοτήτων», με αυξημένη προσφυγή στην τηλεργασία.

Πάντως, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει ήδη να ανησυχούν. «Εάν ξανακλείσουμε τελείως, όπως κάναμε τον Μάρτιο, δεν διακινδυνεύουμε ένα -10% ύφεσης, αλλά μια κατάρρευση της οικονομίας», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Γάλλων Εργοδοτών Medef Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ.

Πολύ δύσκολοι μήνες μπροστά

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία, όπου ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε τον Οκτώβριο για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς οι εταιρείες ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους μήνες» και ζήτησε από τους πολίτες πειθαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» και της εφημερίδας «Bild», η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι αισιόδοξη για το εγγύς μέλλον. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», φέρεται ότι δήλωσε, ενώ εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό.

Εκθετική αύξηση έχουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα και στην Ελβετία, όπου η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα διαρκείας σήμερα Τρίτη 27/10, ενώ ενίσχυση των περιορισμών αναμένεται και σε Κροατία, Σλοβενία και Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This