Ισλαμοφασιστική τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας – Η στιγμή της εξουδετέρωσης του δράστη (video)

Ο δράστης επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ»

Must Read

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας με 3 νεκρούς. «Ως εδώ με τον ισλαμο-φασισμό» ξέσπασε ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροζί, λέγοντας ότι ο δράστης επαναλάμβανε τη φράση «Αλάχου Άκμπαρ» όταν συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Στο σημείο αναμένεται και ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως δήλωσε ο Εστροζί. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Σύμφωνα με τον Εστροζί δύο άνθρωποι (ο φύλακας ασφαλείας είναι ο ένας) δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία, ενώ μια γυναίκα που δραπέτευσε και ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένη, δυστυχώς εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Μάλιστα, το μοτίβο το κομμένου λαιμού, επαναλήφθηκε και στα θύματα της Νίκαιας…

Έτσι εξουδετέρωσε τον ύποπτο η γαλλική αστυνομία (κυκλοφορεί αυτό το βίντεο στο διαδίκτυο):

https://youtu.be/pYRXixyUk0k

«Καταδικάζουμε έντονα την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε κοντά στη Βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια. Ως ένδειξη πένθους και αλληλεγγύης προς τα θύματα και τους συγγενείς τους, καλώ τους μουσουλμάνους της Γαλλίας να ακυρώσουν όλες τις γιορτές του Mawlid (εορτασμός της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ)», ανέφερε στο Twitter το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM).

Tη λύπη του για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, με ανάρτησή του, τονίζοντας ότι η ΕΕ έχει καθήκον να σταθεί «ενάντια στη βία και σε αυτούς «που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος».

«Είμαι πολύ σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση για την τρομερή επίθεση στη Νίκαια. Αυτός ο πόνος γίνεται αισθητός από όλους μας στην Ευρώπη. Έχουμε καθήκον να σταθούμε μαζί ενάντια στη βία και σε εκείνους που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This