ΥΠΕΞ, Αρχιεπίσκοπος και ΕΕ για την επίθεση στον Ορθόδοξο ιερέα που χαροπαλεύει στη Λυών

Δύο σφαίρες στη κοιλιά δέχθηκε ο ιερέας που είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Must Read

Την επίθεση εναντίον του Ορθοδόξου ιερέα, ελληνικής καταγωγής, πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Η γαλλική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε στην κοιλιά τον ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδουν το Reuters και το AFP. Ο ιερέας έχει μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο και δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο Antoine Callot, πάστορας σε άλλη ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Λυών, αναγνώρισε τον τραυματισμένο ιερέα ως τον Νικόλα Κακαβελάκη, 45 ετών και πατέρας δύο παιδιών. Ο Callot είπε στο Associated Press ότι η ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα στη Λυών δεν έχει λάβει απειλές, αλλά ζήτησε αμέσως από την αστυνομία την προστασία στην εκκλησία του μετά τον πυροβολισμό.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη»

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό όπου υπηρετούσε, στην πόλη Λυών της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Καταδίκη από Μισέλ

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας: «Όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία» πρόσθεσε.

Δήμαρχος Λυών: Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ο δράστης πυροβόλησε τον ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής δήλωσε ο δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This