Δευτέρα 14/6/2021

Ελβετία: Στρατιώτες σπεύδουν στα νοσοκομεία της χώρας για ενίσχυση του προσωπικού κατά της πανδημίας!

Η υποστήριξη μπορεί να αφορά υπηρεσίες βασικής υγειονομικής περίθαλψης και γενικών θεραπειών, αλλά και στελέχωση των ΜΕΘ

Με το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού να σαρώνει την Ευρώπη, η Ελβετία αποφάσισε να θέσει τον στρατό της στη διάθεση των νοσοκομείων της χώρας!

Ειδικότερα, η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα στείλει το στρατό σε όσα νοσοκομεία της χώρας χρειάζονται επείγουσα βοήθεια, ώστε να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Το ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει τον τομέα της δημόσιας υγείας επιστρατεύοντας έως 2.500 στρατιώτες ως υπηρεσία υποστήριξης», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε στο τέλος της συνεδρίασης του ομοσπονδιακού συμβουλίου, που διευκρινίζει ότι οι μεμονωμένες αιτήσεις θα εξεταστούν στη συνέχεια από την Ελβετική Συνομοσπονδία.

Ο στρατός θα μπορεί να παρέμβει για να υποστηρίξει τα μη στρατιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στις υπηρεσίες βασικής υγειονομικής περίθαλψης και γενικών θεραπειών, πρόγνωσης, ανίχνευσης υπόπτων κρουσμάτων της Covid-19 και των αντίστοιχων τεστ. Θα μπορεί, επίσης, να αυξήσει τις δυνατότητες στις ΜΕΘ είτε σε υλική υποστήριξη όπως αναπνευστήρες, είτε σε προσωπικό.

Τα καντόνια θα μπορούν επίσης να προσφεύγουν στα μέσα που διαθέτει ο στρατός για τη διακομιδή των ασθενών, προσθέτει η ανακοίνωση, με την κυβέρνηση να διευκρινίζει ότι θα εφαρμοστεί η αρχή της επικουρικότητας, δηλαδή ότι τα μέσα αυτά θα χορηγηθούν αν τα τοπικά μέσα εξαντληθούν.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, το φαρμακείο του στρατού είχε παραδώσει εκατομμύρια μάσκες στα καταστήματα λιανικής.

Την αρχή έκανε την Παρασκευή 30/10 το καντόνι Φριμπούρ, στη δυτική Ελβετία, με τις τοπικές Αρχές να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ζητώντας την επικουρική στήριξη του στρατού, προκειμένου να βοηθήσει το τοπικό νοσοκομείο (HFR).

Σχετικά ανεπηρέαστη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο κύμα της Covid-19 πλήττει σκληρά το σύνολο της χώρας, ενώ στο πρώτο κύμα η Ελβετία είχε μείνει σχετικά ανεπηρέαστη. Μάλιστα, την Τρίτη η Ελβετία κατέγραψε περισσότερα από 10.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 72 θανάτους.

Τις 14 τελευταίες ημέρες, εξάλλου, περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι διαγνώστηκαν με τον ιό ανά 100.000 κατοίκους και η αναλογία των θετικών τεστ ήταν 26%, με την Βιρζινί Μασερέι, εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας, να δηλώνει πως το όριο χωρητικότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας μπορεί να καλυφθεί την Κυριακή!

Παράλληλα, η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για τη διανομή 350 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (384 εκατ. δολαρίων) σε επιχορηγήσεις και δάνεια σε επαγγελματικές και μη επαγγελματικές αθλητικές ενώσεις που επλήγησαν από την πανδημία, και ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να εξετάσει τη χορήγηση περισσότερης βοήθειας τώρα που οι μεγάλες διοργανώσεις πραγματοποιούνται χωρίς θεατές με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου.

(πηγή: ΑΠΕ)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ