Απαγορεύονται οι Βρετανοί ταξιδιώτες στην Κίνα

Αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την είσοδο μη Κινέζων από τη Βρετανία, ακόμη και αν αυτοί έχουν άδεια παραμονής ή βίζα.

Must Read

Οι Κινέζοι δεν… αστειεύονται με τον κορωνοϊό! Άλλωστε, η χώρα τους (όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία και ήταν εκείνη που πλήρωσε βαρύ τίμημα ελέω της εξάπλωσής της) τηρεί αυστηρότατα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ δεν διστάζει να λάβει σκληρά μέτρα για οποιονδήποτε προέρχεται από το εξωτερικό και ενδεχομένως είναι νέος φορέας του Covid-19.

Την περίοδο μάλιστα κατά την οποία η Ε.Ε. υποτασσόταν στις επιταγές των μεγάλων tour operators και άνοιγε αλόγιστα τα σύνορα των κρατών-μελών, με απουσία εκτεταμένης διενέργειας τεστ, οι Κινέζοι έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους στους επισκέπτες.

Το Πεκίνο αποφάσισε εν μέσω της εξάπλωσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα των ξένων ταξιδιωτών από τη Βρετανία, ενώ αυστηροποιεί τους όρους εισόδου για ταξιδιώτες από άλλες χώρες. Με ανάρτησή του στον ιστότοπο της πρεσβείας της Κίνας στο Λονδίνο το Πεκίνο ανακοινώνει ότι «αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την είσοδο μη Κινέζων από τη Βρετανία», ακόμη και αν αυτοί έχουν άδεια παραμονής ή βίζα.

Εκτός από τη Βρετανία και το Βέλγιο, πολλές πρεσβείες της Κίνας σε χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Σιγκαπούρη και ο Καναδάς έχουν ανακοινώσει την αυστηροποίηση των όρων βάσει των οποίων επιτρέπεται η είσοδος στο κινεζικό έδαφος. Οι ταξιδιώτες, Κινέζοι και αλλοδαποί, από τις χώρες αυτές θα πρέπει να παρουσιάζουν δύο διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού, που θα έχουν γίνει δύο ημέρες πριν από την αναχώρησή τους και θα έχουν επικυρωθεί από την πρεσβεία της Κίνας στη χώρα όπου βρίσκονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This