Noor1: Σφίγγει ο κλοιός για το τουρκικό σκέλος της ελληνοτουρκικής συμμορίας

Η Τουρκία είναι το Μεξικό της Ευρώπης

Must Read

Ο δημοσιογράφος Timur Soykan στο νέο βιβλίο του «Ο πόλεμος των Βαρόνων Ναρκωτικών στην Τουρκία» αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο Νοοr 1, με επίκεντρο τον διάσημο ναρκέμπορο Ζινταστί και τον αιματηρό πόλεμο των ναρκωτικών που διήρκεσε έξι χρόνια. 

Συνέντευξη στην cumhuriyet.com.tr

  • Στο βιβλίο μιλάτε για το πιο σκοτεινό σημείο των έξι ετών των βαρόνων του υπόκοσμου που εδρεύουν στην Τουρκία. Για το περιστατικό Zindaşti, στο οποίο έχετε επικεντρωθεί, όλα αυτά που συνέβησαν είναι ένα δεύτερο Σκάνδαλο Susurluk (ένα σκάνδαλο στα μέσα της δεκαετίας του 1990 που αφορούσε τη στενή σχέση μεταξύ του βαθέως κράτους στην Τουρκία, των Γκρίζων λύκων και της τουρκικής μαφίας). Γιατί το πιστεύετε;

«Το μέλος της μαφίας που πέθανε στο ατύχημα του Susurluk, ο αρχηγός της αστυνομίας και ο τραυματισμένος βουλευτής, αποκάλυψαν το τρίγωνο κράτους-πολιτείας-μαφίας. Ο πόλεμος των βαρόνων, που ξεκίνησε μετά την κατάσχεση 2,1 τόνων ναρκωτικών στην Ελλάδα το 2014, παρείχε πολύ σημαντικές πληροφορίες. Υπάρχουν φερόμενοι βαρόνοι ναρκωτικών, μεγάλος αριθμός άλυτων δολοφονιών από επαγγελματίες δολοφόνους, βρώμικη αστυνομία, υποτιθέμενα μέλη του δικαστικού σώματος και πολιτικές διασυνδέσεις με το Παλάτι. Στο παρελθόν, ισχυρά ονόματα του υποκόσμου εμπόδισαν τις έρευνες εναντίον τους μέσω δωροδοκίας ή άλλων μέσων. Τώρα έχουν τη δύναμη να ανοίγουν και να κατευθύνουν έρευνες ο ένας εναντίον του άλλου. Το βιβλίο αποκαλύπτει αυτό το γεγονός εξετάζοντας τα γεγονότα και τα έγγραφα».

  • Ποιο είναι το μέγεθος της αγοράς ναρκωτικών στην Τουρκία;

«Η Τουρκία είναι το Μεξικό της Ευρώπης. Αποτελεί τη  σημαντικότερη δίοδο  για τα ναρκωτικά που παράγονται στο Αφγανιστάν προς την Ευρώπη. Στην Τουρκία έρχονται σε ένα χρόνο τρεις φορές περισσότερα ναρκωτικά από ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, πέντε δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε αυτό το εμπόριο έρχονται στην Τουρκία και φέρεται να είναι και πολύ περισσότερα».

  • 27 Απριλίου 2014 … Ένα δεξαμενόπλοιο 62 μέτρων φεύγει από το λιμάνι της Sharjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων…Τι μεταφέρει, πού;

«Το όνομα του πλοίου είναι Noor 1. Κάπου 2,1 τόνοι ηρωίνης φορτώνονται σε αυτό το πλοίο από το Πακιστάν. Στην πραγματικότητα, οι βαρόνοι ναρκωτικών με έδρα την Τουρκία χρησιμοποιούν συχνά τη διαδρομή Αφγανιστάν-Ιράν-Τουρκίας και Βαλκανικές χώρες. Με το Noor 1, δοκιμάστηκε μια διαφορετική διαδρομή και έφτασε στην Ελλάδα. Στόχος; μεταφορά των ναρκωτικών στην Ολλανδ’ια και στο Βέλγιο. Αλλά τον Ιούνιο του 2014, η ηρωίνη πιάστηκε στην Αθήνα μετά  από επιδρομή».

  • Ποιος αναφέρεται σε αυτήν την υπόθεση;

«Σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής DEA, ο Orhan Ünğan και ο Naji Sharifi Zindaşti έχουν μερίδιο σε αυτή την υπόθεση  Ο Orhan Ünğan ισχυρίζεται ότι ο Zindaşti είναι πράκτορας της DEA και γι ‘αυτό το όνομά του συμπεριλήφθηκε στην παρούσα έκθεση. Στις καταγγελίες που στάλθηκαν στην αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι μαζί με αυτά τα ονόματα, ο Ιρανός Çetin Koç και ο Ιρανός Esfandiar Rigi είχαν μερίδιο στα ναρκωτικά. Ο Esfandiar Rigi ήταν ο Zindaşti και πολλά χρόνια στα ναρκωτικό της Τουρκίας. Υπάρχει επίσης μια αναφορά ότι έφερνε ηρωίνη που ανήκει στον Urfi Çetinkaya, ο οποίος είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό όταν αναφέρονται τα ναρκωτικά. Ο Zindaşti λέει επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά».

  • Λοιπόν, πώς ξεκινά ο «πόλεμος»;

«Ο Esfandiar Rigi, ο οποίος οργάνωσε τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα με το Noor 1, δραπέτευσε από την επιχείρηση και ήρθε στην Κωνσταντινούπολη και δεν είχαμε νέα από αυτόν ξανά. Ο Orhan Ünğan ισχυρίζεται ότι σκοτώθηκε από τον Zindaşti και το σώμα του δεμένο με σίδερο ρίχτηκε στη Θάλασσα του Μαρμαρά. Τρεις μήνες αργότερα, το αυτοκίνητο του Zindaşti έπεσε σε ενέδρα  στο Büyükçekmece. Στο τζιπ επέβαιναν ο οδηγός και η  19χρονη κόρη του Zindaşti. Και οι δύο σκοτωθηκαν. Ο Zindaşti ισχυρίζεται ότι οι Orhan Ünğan και Çetin Koç, πραγματοποίησαν την επίθεση. Τρεις μήνες μετά από αυτό το περιστατικό, δύο άνθρωποι που φέρεται να είναι συνεργάτες  του Orhan Ünğan σκοτώθηκαν σε μια ψαροτβέρνα στο Küçükçekmece. Μήνες αργότερα, προετοιμάστηκε ένα κατηγορητήριο που δήλωνε ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι σκότωσαν την κόρη και τον οδηγό του Zindaşti και ότι οι υποκινητές ήταν ο Orhan Ünğan και ο αδελφός του İlhan Ünğan. Αφού συνελήφθη και επέστρεψε από το Βέλγιο στην Τουρκία, ο Orhan Üngör έκανε 4 χρόνια κράτησης σε προφυλάκιση σε αυτήν την υπόθεση και αθωώθηκε πέρυσι. Οι δολοφονίες παρέμειναν άλυτες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This