Κυριακή 20/6/2021

Ένα ελληνικό νησί στους 25 κορυφαίους προορισμούς για το 2021 

Ελπίζουμε ότι έως τότε θα έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό μια για πάντα

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το National Geographic δημοσίευσε τη «Best of the World 2021» λίστα του και μας παρουσιάζει ποιοι θα είναι οι 25 κορυφαίοι προορισμοί για το 2021, προκειμένου εμείς να ξεκινήσουμε να κάνουμε από τώρα πλάνα για ταξίδια, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό μια για πάντα. Ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς ένας βρίσκεται και στην Ελλάδα. Ποιος είναι αυτός;

Πιο συγκεκριμένα, οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2021 χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Φύση, Περιπέτεια, Πολιτισμός, Αειφορία και Οικογένεια. Σύμφωνα με το περιοδικό, όλοι οι επιλεγμένοι προορισμοί έχουν «μια σχετική ιστορία να διηγηθούν για το επόμενο έτος».

Στη δημοσίευση του National Geographic, ο executive editor του περιοδικού, George Stone, αναφέρει ότι: «Ενώ η πανδημία έχει σταματήσει τα ταξίδια, δεν έχει “ηρεμήσει” και την περιέργεια μας». «Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα -ακόμα και όταν είναι δύσκολο να τα προσεγγίσεις», προσθέτει ο Stone, σημειώνοντας ακόμη ότι: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαλύψετε κάτι καινούργιο για ένα εξαιρετικό μέρος και ίσως να ονειρευτείτε το επόμενο ταξίδι σας, για όταν έρθει αυτή η ώρα».

Εμείς θα σταθούμε λίγο περισσότερο στην κατηγορία της Αειφορίας, με συνολικά 6 προορισμούς από Ευρώπη, Αφρική και ΗΠΑ, καθώς ανάμεσα τους συναντάμε την Αλόννησο. Στο σημείωμα του για το πανέμορφο νησί των Σποράδων, το National Geographic αναφέρεται στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια ενός ναυαγίου 2.500 ετών.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα του National Geographic με τους 25 καλύτερους προορισμούς για το 2021:

Αειφορία

Alonissos, Greece
Copenhagen, Denmark
New Caledonia
Freiburg, Germany
Gabon, Africa
Denver, Colorado, U.S.

Οικογένεια

England Coast Path
Transylvania, Romania
Space Coast, Florida, U.S.
Hortobágy, Hungary
Indigenous British Columbia, Canada

Περιπέτεια

Dominica
Svaneti Region, Georgia
Los Glaciares National Park, Argentina
Katmai National Park & Preserve

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ