Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Μερικό lockdown μέχρι την άνοιξη του 2021 βλέπει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Γερμανία 21.695 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt δήλωσε ότι το μερικό lockdown που ισχύει στη χώρα μπορεί να παραταθεί μέχρι τις αρχές της άνοιξης, αν τα κρούσματα δεν τεθούν υπό έλεγχο!

«Δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα μέτρα, όταν σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας καταγράφονται περισσότερες από 50 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους. Έχουμε τρεις με τέσσερις μακρούς χειμωνιάτικους μήνες μπροστά μας. Είναι δυνατόν οι περιορισμοί να συνεχισθούν τους πρώτους μήνες του 2021», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλτμάιερ.

Η Άγγελα Μέρκελ συμφώνησε με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας να παραταθούν και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Γερμανία επέβαλε στις αρχές Νοεμβρίου ένα «light lockdown», στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως επιτράπηκε να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και τα καταστήματα. Τα μέτρα σταμάτησαν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όμως οι μολύνσεις έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Γερμανία 21.695 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), αυξάνοντας σε 1.028.089 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ