Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Κρύβουν τους θανάτους από την πανδημία στην Τουρκία

Ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορωνοϊό κάθε 10 λεπτά στην Τουρκία σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο

Σοβαρότατες καταγγελίες από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκέμ Ιμάμογλου, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι τα κρούσματα στην Τουρκία είναι πολλαπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται.

Σύμφωνα με τον Ιμάμογλου, οι νεκροί μόνο στην Πόλη, είναι τουλάχιστον κατά 50 περισσότεροι από όσους ανακοινώνονται για το σύνολο της τουρκικής επικράτειας!

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, σε ημέρα που το τουρκικό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει 139 νεκρούς σε όλη τη χώρα, ο Ιμάμογλου είχε αποκαλύψει ότι στην Κωνσταντινούπολη πέθαναν από «μολυσματικές ασθένειες» 186! «Τι πρέπει να κάνω να δαγκώνω τη γλώσσα μου και να μη μιλάω;» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές του ατάκες για το θέμα.

Ο αριθμός των θανάτων στην Κωνσταντινούπολη έχει υπερδιπλασιαστεί σχέση με άλλες, κανονικές χρονιές, πρόσθεσε ο δήμαρχος (μίλησε για 450 παραπάνω θανάτους), ενώ σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο, ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορωνοϊό κάθε 10 λεπτά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu η διαφορά στον αριθμό των νεκρών κατά το μήνα Νοέμβριο σε σχέση με τα δύο  προηγούμενα έτη είναι σχεδόν διπλάσια. Στην Κωνσταντινούπολη στο διάστημα από 1-26 Νοεμβρίου 2018 (5.385 νεκροί συνολικά) και 2019 (5.312), ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών ήταν γύρω στα 200 άτομα, ενώ φέτος αυτός ο αριθμός (9.828) έφτασε στα 400 (πλησιάζοντας την εκτίμηση του Ιμάμογλου).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ