Κρύβουν τους θανάτους από την πανδημία στην Τουρκία

Ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορωνοϊό κάθε 10 λεπτά στην Τουρκία σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο

Must Read

Σοβαρότατες καταγγελίες από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκέμ Ιμάμογλου, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι τα κρούσματα στην Τουρκία είναι πολλαπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται.

Σύμφωνα με τον Ιμάμογλου, οι νεκροί μόνο στην Πόλη, είναι τουλάχιστον κατά 50 περισσότεροι από όσους ανακοινώνονται για το σύνολο της τουρκικής επικράτειας!

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, σε ημέρα που το τουρκικό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει 139 νεκρούς σε όλη τη χώρα, ο Ιμάμογλου είχε αποκαλύψει ότι στην Κωνσταντινούπολη πέθαναν από «μολυσματικές ασθένειες» 186! «Τι πρέπει να κάνω να δαγκώνω τη γλώσσα μου και να μη μιλάω;» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές του ατάκες για το θέμα.

Ο αριθμός των θανάτων στην Κωνσταντινούπολη έχει υπερδιπλασιαστεί σχέση με άλλες, κανονικές χρονιές, πρόσθεσε ο δήμαρχος (μίλησε για 450 παραπάνω θανάτους), ενώ σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο, ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορωνοϊό κάθε 10 λεπτά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu η διαφορά στον αριθμό των νεκρών κατά το μήνα Νοέμβριο σε σχέση με τα δύο  προηγούμενα έτη είναι σχεδόν διπλάσια. Στην Κωνσταντινούπολη στο διάστημα από 1-26 Νοεμβρίου 2018 (5.385 νεκροί συνολικά) και 2019 (5.312), ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών ήταν γύρω στα 200 άτομα, ενώ φέτος αυτός ο αριθμός (9.828) έφτασε στα 400 (πλησιάζοντας την εκτίμηση του Ιμάμογλου).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This