Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Από το Ουγγροπολωνικό βέτο στην ΕΕ, στον Σόρος-Χίτλερ και τους Ουγγροπολωνούς-Εβραίους

«Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων του Τζορτζ Σόρος»

Ένα βέτο στην ΕΕ και μια διαφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και το κράτος δικαίου, εκτός από προβλήματα στην επικύρωση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού προκαλούν τώρα και ευρύτερα προβλήματα, χάρη σε ένα άρθρο που μπλέκει μέσα τον Σόρος, τον Χίτλερ και τους Εβραίους!

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε από τον διευθυντή ενός κρατικού μουσείου της Ουγγαρίας (η μία χώρα του βέτο), ο οποίος συνέκρινε τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος (γεννημένο στην Ουγγαρία και επιζών του Ολοκαυτώματος) με τον Χίτλερ, αναφερόμενος στη διένεξη της χώρας του και της Πολωνίας (η άλλη χώρα του βέτο) με την ΕΕ για το κράτος δικαίου, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό, θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, το Ισραήλ και εβραϊκές οργανώσεις.

Ο Σίλαρντ Ντεμέτερ μέσω της φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας Origo.hu αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων του Τζορτζ Σόρος (…) Ο Τζορτζ Σόρος είναι ο φιλελεύθερος Φύρερ και οι Πολωνοί και οι Ούγγροι είναι οι νέοι Εβραίοι»!

Ο 44χρονος Ντεμέτερ το 2018 διορίστηκε διευθυντής του Μουσείου Λογοτεχνίας Πετόφι και από πέρσι είναι και Επίτροπος Πολιτισμού. Γράφει ακόμα: «Ο Σόρος και σύμμαχοί του στοχεύουν να αποκλείσουν τους Πολωνούς και τους Ούγγρους από την τελευταία πολιτική κοινότητα στην οποία έχουμε ακόμη δικαιώματα».

Το Ισραήλ αντέδρασε άμεσα: «Απορρίπτουμε κάθε χρήση και κατάχρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος για οποιονδήποτε σκοπό. Είναι αδιανόητο να συνδέεται το χειρότερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας και εκείνοι που το διέπραξαν με μια σύγχρονη πολιτική διένεξη, όσο σημαντική και αν είναι», ανέφερε η πρεσβεία του Ισραήλ στη Βουδαπέστη.

Η Mazsihisz, μεγαλύτερη εβραϊκή οργάνωση της Ουγγαρίας, τόνισε: «Μια τέτοια σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος είναι ασύμβατη με την πολιτική μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης απέναντι στον αντισημιτισμό».

Ο Δημοκρατικός Συνασπισμός, το κυριότερο κόμμα της αριστερής αντιπολίτευσης, ζήτησε να απολυθεί αμέσως ο Ντεμέτερ. «Ο Δημοκρατικός Συνασπισμός αναμένει από την κυβέρνηση ότι ο Σίλαρντ Ντεμέτερ θα είναι άνεργος μέχρι το τέλος της ημέρας. Ένας άνθρωπος σαν αυτόν δεν έχει καμία θέση στον δημόσιο βίο, όχι μόνο σε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά πουθενά στον κόσμο».

Η κυβέρνηση Όρμπαν δεν έχει απαντήσει ακόμη για το αν συμμερίζεται τις απόψεις του Ντεμέτερ.

Ουγγαρία και Πολωνία, οι οποίες κατηγορούνται το τελευταίο διάστημα από την ΕΕ ότι οι μεταρρυθμίσεις τους υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες, έθεσαν βέτο την περασμένη εβδομάδα στον πολυετή προϋπολογισμό της Ένωσης και στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μιλάει για «εκβιασμό» των χωρών που αντιτίθενται στη μετανάστευση και πρόσφατα χαρακτήρισε τον Σόρος (στον οποίο επιτίθεται εδώ και χρόνια για το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ του, αλλά και για υπονόμευση εναντίον του) «οικονομικό εγκληματία» και «έναν από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους στον κόσμο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ