Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Τούρκοι επιστήμονες: Μια πρωτεΐνη στο κατσικίσιο γάλα προστατεύει από τον κορωνοϊό

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα όπως ένα ρινικό σπρέι ή ένα σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες

Τούρκοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν πως μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κατσικίσιο γάλα μπορεί να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό.

Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης – Tugba Tunali Akbay, Goksel Sener και Betul Okuyan – δημοσίευσαν μια έρευνα στο European Journal of Pharmacology.

Η έρευνα από την Τουρκία αποκάλυψε ότι ένα πρωτεϊνικό πεπτίδιο από βήτα-γαλακτοσφαιρίνη μπορεί να λειτουργήσει ως πιθανό εμπόδιο για τον κορωνοϊό.

«Έχουμε παρατηρήσει μέσω προγραμμάτων από υπολογιστή ότι τα πεπτίδια αλληλεπιδρούν με όλα τα σημεία σύνδεσης στον ιό. Αυτή η πρωτεΐνη, μπλοκάρει τους υποδοχείς, εμποδίζοντας την είσοδο του ιού στο ανθρώπινο σώμα», αναφέρει σχετική δήλωση των επιστημόνων.

Είπαν ότι η προστατευτική πρωτεΐνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα όπως ένα ρινικό σπρέι ή ένα σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες.

Ο Akbay, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να συγχέονται με την κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος: «Δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτά τα βιοδραστικά πεπτίδια πίνοντας γάλα κατσίκας. Παίρνουμε αυτά τα πεπτίδια χρησιμοποιώντας γάλα κατσίκας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ