Τούρκοι επιστήμονες: Μια πρωτεΐνη στο κατσικίσιο γάλα προστατεύει από τον κορωνοϊό

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα όπως ένα ρινικό σπρέι ή ένα σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες

Must Read

Τούρκοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν πως μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κατσικίσιο γάλα μπορεί να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό.

Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης – Tugba Tunali Akbay, Goksel Sener και Betul Okuyan – δημοσίευσαν μια έρευνα στο European Journal of Pharmacology.

Η έρευνα από την Τουρκία αποκάλυψε ότι ένα πρωτεϊνικό πεπτίδιο από βήτα-γαλακτοσφαιρίνη μπορεί να λειτουργήσει ως πιθανό εμπόδιο για τον κορωνοϊό.

«Έχουμε παρατηρήσει μέσω προγραμμάτων από υπολογιστή ότι τα πεπτίδια αλληλεπιδρούν με όλα τα σημεία σύνδεσης στον ιό. Αυτή η πρωτεΐνη, μπλοκάρει τους υποδοχείς, εμποδίζοντας την είσοδο του ιού στο ανθρώπινο σώμα», αναφέρει σχετική δήλωση των επιστημόνων.

Είπαν ότι η προστατευτική πρωτεΐνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα όπως ένα ρινικό σπρέι ή ένα σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες.

Ο Akbay, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να συγχέονται με την κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος: «Δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτά τα βιοδραστικά πεπτίδια πίνοντας γάλα κατσίκας. Παίρνουμε αυτά τα πεπτίδια χρησιμοποιώντας γάλα κατσίκας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This