Έδωσε $250.000 για να αποκτήσει το πιστόλι του Τζέιμς Μποντ! (video)

Το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Σον Κόνερι ως 007 στην ταινία «Dr. No»

Must Read

Περισσότερα από 250.000 δολάρια «έπιασε» το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στο «Dr. No», την πρώτη ταινία του θρυλικού κατασκοπικού franchise, σε online δημοπρασία που διοργανώθηκε στο Μπέβερλι Χιλς από τον οίκο πλειστηριασμών Julien’s Auctions. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, το διάσημο πιστόλι της σειράς Walther PP που χρησιμοποίησε ο αξέχαστος Σκωτσέζος σταρ την πρώτη φορά που εκστόμισε τη θρυλική ατάκα «Μποντ, Τζέιμς Μποντ», πουλήθηκε την Πέμπτη έναντι 256.000 δολαρίων, με τιμή εκκίνησης του όπλου τα 200.000 δολάρια. Αγοραστής είναι ένας Αμερικανός fan του φλεγματικού μυστικού πράκτορα 007, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ο Σον Κόνερι, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 90 ετών, κρατούσε αυτό το μικρό, χαρακτηριστικό πιστόλι στην ταινία του 1962 «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον δρος Νο» (Dr. No), με τον Βρετανό μυστικό πράκτορα που ενσάρκωνε να λαμβάνει κάποια στιγμή τη διαταγή να αλλάξει την παλιά Μπερέτα του με το Walther.

«Οι Αμερικανοί της CIA ορκίζονται σ’ αυτό το πιστόλι», διαβεβαιώνουν τον Μποντ και γύρω στις 25 ταινίες αργότερα, το πιστόλι Walther, στις διάφορες εκδοχές του, παραμένει το όπλο που προτιμά ο 007.

Το πιστόλι που πουλήθηκε την Πέμπτη, ανήκε στον οπλοποιό της ταινίας μέχρι την πώλησή του σε προηγούμενο πλειστηριασμό, το 2006. Ο ιδιοκτήτης του έλαβε μαζί και ένα πιστοποιητικό απενεργοποίησης, καθώς και μια επιστολή προέλευσης από την βρετανική εταιρεία όπλων «Bapty».

Στη δημοπρασία εκτέθηκαν πάνω από 500 άλλα αντικείμενα από αξέχαστες ταινίες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένου ενός κράνους πιλότου μαχητικών που δημιουργήθηκε ειδικά για τον Τομ Κρουζ, στην ταινία «Top Gun», με τιμή εκκίνησης στα 50.000 δολάρια, αλλά και ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν που φορούσε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ως «Εξολοθρευτής» (Terminator) στην ομώνυμη ταινία, με τιμή εκκίνησης επίσης τα 50.000 δολάρια.

  • Δείτε το trailer του θρυλικού πρώτου Τζέιμς Μποντ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This