Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ετοιμάζουν αιματοχυσία οι Tούρκοι στη Λιβύη;

Η Τουρκία παρέδωσε στις δυνάμεις της Τρίπολης εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών ρουκετών

Προ ημερών γράφαμε για τις μαζικές πτήσεις τουρκικών μεταγωγικών προς την Μισράτα της Λιβύης. Τώρα φαίνεται ότι δικαιωνόμαστε, καθώς ο τουρκικός Τύπος προετοιμάζει το έδαφος για συγκρούσεις με δικαιολογία τις φερόμενες μετακινήσεις στρατευμάτων του Χαλίφα Χαφτάρ.

H τουρκική εφημερίδα Yeni Akit γράφει χαρακτηριστικά: «…Ο Χαλίφα Χαφτάρ άρχισε να μετακινεί τις δυνάμεις του από τα ανατολικά της χώρας προς τα δυτικά με νέα όπλα και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα επιθέσεις», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τα σχέδια της Τουρκίας για το τι πρόκειται να συμβεί στην περιοχή της Σύρτης.

Επισημαίνεται από τους Τούρκους για να δώσουν έμφαση, ότι «στις 23 Οκτωβρίου υπογράφηκε στη Γενεύη συμφωνία για την πλήρη κατάπαυση του πυρός που αναφέρει απομάκρυνση των δυνάμεων από τη γραμμή  Σύρτης- Τζούφρα και αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων εντός 3 μηνών. Ωστόσο, ο Χαφτάρ δεν απέσυρε τις δυνάμεις του από τη γραμμή Σύρτης – Τζούφρα παρόλο που έχει περάσει ένας μήνας από τη συμφωνία».

Μόλις δυο 24ωρα πριν, η απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη, Στέφανι Ουίλιαμς, είπε ότι περίπου 20.000 ξένοι στρατιώτες ή μισθοφόροι παραμένουν ακόμη στη χώρα, παρά την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε τον Οκτώβριο, καταγγέλλοντας τη «σοκαριστική παραβίαση της λιβυκής εθνικής κυριαρχίας» και «κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων».

Την ίδια στιγμή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να εκπαιδεύουν τους μαχητές του Σάρατζ και ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν στις δυνάμεις της Τρίπολης (και τις εκπαιδεύουν) εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών ρουκετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ