Τρίτη 11/5/2021

Ρωσίδα αξιωματούχος προειδοποιεί: Ξεχάστε το αλκοόλ για 2 μήνες όσοι εμβολιαστείτε με το Sputnik V!

Ο κατασκευαστής του εμβολίου την διαψεύδει κατηγορηματικά

Χωρίς αλκοόλ για δύο ολόκληρους μήνες θα είναι «αναγκασμένοι» να μείνουν όσοι κάνουν το εμβόλιο Sputnik V κατά του νέου κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε μια αξιωματούχος της Ρωσίας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda, η Άννα Πόποβα, επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή, επεσήμανε ότι όσοι πρόκειται να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, θα πρέπει τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη εκ των δύο δόσεων να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να απέχουν για άλλες 42 ημέρες.

Το Sputnik V, που έχει λάβει άδεια με γρήγορες διαδικασίες πριν από το τέλος των κλινικών δοκιμών, έχει δοθεί σε γιατρούς, στρατιώτες, δασκάλους και κοινωνικούς λειτουργούς σε πρώτη φάση, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι ευρείας κλίμακας εμβολιασμοί. Οι δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να γίνουν με διαφορά 21 ημερών.

«Ένα ποτήρι σαμπάνια δεν θα βλάψει κανέναν»

Οι προειδοποιήσεις της Πόποβα, πάντως, διαψεύστηκαν λίγες ώρες αργότερα από τον Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, κατασκευαστή του εμβολίου. Μέσω Twitter, δημοσίευσε τις πολύ διαφορετικές συμβουλές του, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο όπου εμφανίζεται να… απολαμβάνει τη σαμπάνια του! «Ένα ποτήρι σαμπάνια δεν θα βλάψει κανέναν, ούτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γκίντσμπουργκ, προσθέτοντας ότι θα ήταν συνετό να μειωθεί η χρήση αλκοόλ κατά ένα λογικό ποσοστό, την ώρα που ο οργανισμός θα προσπαθεί να «χτίσει» ανοσία, αλλά είπε ότι δεν χρειάζεται να ξεχαστεί τελείως.

Ωστόσο, είναι σημαντικό, σημειώνει ο ίδιος, να αποφευχθεί το αλκοόλ τρεις ημέρες πριν και μετά τις δύο ενέσεις που απαιτούνται. Είπε ότι αυτές οι συμβουλές είναι οι ίδιες για όποιον εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο και όχι συγκεκριμένα για τη Ρωσία ή για το Sputnik V.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ